tisza-tó-kalandtérkép

Kalandtérkép segíti az 50 éves Tisza-tó felfedezését

Összesen 100 látnivalót, strandot, tanösvényt, kalandparkot, éttermet, bisztrót, kilátót, látogatóközpontot mutat meg a megújult Tisza-tavi Kalandtérkép.

Idén 50 éves a Tisza-tó, hazánk legnagyobb mesterséges tava, amely víztározónak készült, de valódi tó lett belőle az elmúlt évtizedekben. A valódiságot jelzi, hogy több mint 50 halfaj otthona a víz, környékén 200 madárfaj él. Egy hatalmas alföldi oázis jött itt létre, és a természeti kincsek vonzása a belföldi kerékpáros- és víziturizmus egyik legfontosabb központjává tette a területet – írja a sokszinuvidek.24.hu.

A rengeteg látnivaló, vendéglátóhely, attrakció megtalálásához és a Tisza-tavi pihenés megtervezéséhez ad segítséget az Aktív Magyarország által megújított, harmadik alkalommal kiadott Tisza-tavi Kalandtérkép. A kiadvány ingyenesen elérhető a Tisza-tó környéki szolgáltatóknál, az I love Tisza-tó magazinban, a Tourinform irodákban, összesen 47 ezer példányban, illetve online is megtekinthető és letölthető az aktivmagyarorszag.hu oldaláról.

Összesen 100 látnivalót, strandot, tanösvényt, kalandparkot, éttermet, bisztrót, kilátót, látogatóközpontot mutat meg a megújult Tisza-tavi Kalandtérkép. A látnivalókon túl bemutatja, hogy mire számíthatunk az egyes attrakciók meglátogatásakor, milyen szolgáltatásokat vehetünk igénybe a strandokon és kikötőkben.

Segítséget ad ahhoz, hogy hol tudunk kerékpárt, kenut, SUP-ot bérelni, hol lehet bankkártyával és SZÉP-kártyával fizetni illetve azt is megmutatja, hogy mely szolgáltatók akadálymentesek, kutyabarátak vagy épp adnak kölcsön pumpát a kerékpárunk gumijának felfújásához.

Online kalandtérkép IDE kattintva érhető el.

Fotó: Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ

 

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.