sho beach budapart

Júliusban nyit Budapest első, természetes vízi prémiumstrandja

Július 3-án megnyit Budapest első, természetes vízi strandja, az SHO BEACH BudaPart, ami igazi tengerparti hangulatot varázsol a városnegyedbe. A Lágymányosi-öbölben kialakított  prémiumstrandon nem csupán exkluzív környezetben lehet fürdeni, hanem sportolni és meccset nézni is lehet majd. A szomszéd pedig az új Dürer Kert lesz. Természetesen nem ingyen. Sőt, nagyon nem ingyen.

Magyarország legújabb strandja Budapest belvárosától pár kilométerre nyit meg, a Lágymányosi-öbölben. A BudaPart városnegyed fejlesztője, a Property Market Kft. már a tervezési fázisban döntött arról, hogy a fejlesztés részeként kiépíti a partot és létrehozza a főváros jelenleg egyetlen szabadvízi strandját. Az SHO lesz az üzemeltető, amely vállalta, hogy a fürdőzési lehetőségen túl minőségi kulturális és kulináris szolgáltatásokat is biztosít a sportolás mellett.

A homokos vízparton a megszokott strandételeket ígérik magas színvonalon, a MÁK pop-up SHO beach pedig Magyarország egyik legjobb éttermének konyháját hozza testközelbe Mizsei János séf irányításával, így a látogatók a fine dining világába is belekóstolhatnak. A fürdőzők komfortérzetéről a bisztró mellett kialakított vendégblokkal gondoskodnak, igényes mosdókkal és öltözőkkel. A kiszolgáló egységek különleges, modern úszóházakban találhatók, amelyek megemelkedett vízállás esetén sem kerülnek víz alá. A tengerparti hangulatot idéző strandon a nyári szezon alatt számos programmal készülnek a szervezők, a későbbiekben kulturális esteknek, gasztronómiai eseményeknek, bor- és pálinka kóstolóknak, valamint sportközvetítéseknek is helyet ad majd – áll a bejelentésről szóló közleményben.

A kulturális lehetőségek folyamatosan bővülnek, a Dürer Kert az új, Duna melletti helyszínén már június közepétől várja azokat, akik a közös zenei feltöltődésre, grillezésre vagy mozizásra vágynak a kerthelyiségben.

A strand a Kopaszi-gátnál nyílik meg.

Prémiumstrand prémium áron

Az Index utána járt, hogy mindez mennyibe kerülhet a budapestieknek.

A felnőttbelépő hétfőtől csütörtökig 3200 forintba kerül fejenként, míg péntektől vasárnapig ugyanez a negyedével többe, azaz négyezer forintba. A budapartiak, a diákok és a 65 éven felettiek valamivel szerencsésebbek, ők hétköznap 2300, míg hétvégén 2800 forintot fizetnek majd a jegyért. Ha valaki gyerekkel menne, háromtól tizenkét éves korig hétköznap 1600 forintért, hétvégén 2000 forintért hűsölhet a Duna partján, ha éppen úgy tartja a kedve vagy a pénztárcája.

A családi jegy – két felnőttnek és két gyereknek – hétköznap nyolcezer, hétvégén tízezer forintba kerül, de ez alól kivétel az a család, amelyik a BudaParton él, hiszen ők hétköznap 5600, hétvégén 7000 forintot fizetnek.

Délután négy óra után hétköznap a jegy 1700, hétvégén 2200 forint lesz. A három év alattiaknak a belépés ingyenes, és zárás előtt fél órával is ingyen mehetnek a kései fürdőzés szerelmesei a strandra.

Kedvezményes jegyet viszont csak a megfelelő igazolások bemutatásával biztosítanak, ehhez az embernek magával kell vinnie BudaPart-lakcímkártyáját vagy bérleti szerződését és egy fényképes igazolványt.

Ha autóval menne, fizetni kell a parkolásért is – legalábbis ezt írják a SHO Beach Facebook-oldalán – a Kopaszi-gát parkolójában vagy a BudaPart Gate irodaházban.

A házikedvenceknek kívül tágasabb

Aminek nem mindenki fog örülni, hogy kutyát nem lehet vinni a strandra, legyen a házi kedvence bármilyen szobatiszta vagy jól nevelt.

További infók a strand Facebook oldalán.

Fotó: Fotó: SHO BEACH BudaPart Facebook oldala

Forrás: napi.hu, index.hu, termalfurdok.com

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.