sarkadi tanuszoda

Jövő áprilisra épül meg a sarkadi tanuszoda

Az 1300 négyzetméteres tanuszodában – az aula és az öltözők mellett – két medence lesz: egy 6×10 méteres tanmedence és egy 15×25 méteres úszómedence.

    Mokán István polgármester a létesítmény bokrétaünnepségén elmondta, több évtizedes álom valósul meg a közeljövőben elkészülő iskolai tornacsarnok, a múlt nyáron átadott körforgalom és a tanuszoda megépülésével. Hangsúlyozta: az ország egyik leghátrányosabb térsége fejlődési pályára állt az elmúlt években; a beruházások a járásban élő 23 ezer ember életkörülményeit javítják.

   Ugyan uszodaépítésre uniós forrást nem lehetett lehívni, a kormány mégis úgy döntött, hogy minden járásban épít egyet – folytatta, hozzátéve: választókerületében három járás van, ezek központjában vagy van már tanuszoda (Gyula és Füzesgyarmat), vagy épül (Sarkad).

    A sarkadi tanuszoda építésére a kormány 1 milliárd 40 millió forintot szán. Az üzemeltető a Nemzeti Sportközpontok lesz, a kivitelezést a békéscsabai székhelyű Galéria Invest Kft. végzi.

    Az 1300 négyzetméteres tanuszodában – az aula és az öltözők mellett – két medence lesz: egy 6×10 méteres tanmedence és egy 15×25 méteres úszómedence.

 A sarkadi tanuszoda megépítését – Békés megyében az orosházival együtt – egy 2017-es kormányhatározat rögzítette.

MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.