ilcsi szépítő füvek

Ilcsi Szépítő Füvek: több, mint 100 féle növény és gyógyvíz

Számos cég hasznosítja a magyar gyógyvizet vagy a természetes anyagok, növények erejét gyógyászati vagy kozmetikai célra. A most bemutatásra kerülő prémiumkategóriás termékcsaládot 1984-ben alapította Ilcsi néni (Molnár Dánielné) és fia Molnár Ferenc. Termékeikhez az alapanyagok a minősített bio kertből érkeznek. Arcápolóktól kezdve testápolási termékeken át a napozószerekig mindenhez saját kertben termesztett vagy vadon termő gyümölcsöket, gyógynövényeket, zöldségeket és gyógyvizet dolgoznak fel.

A kozmetikai alapanyagok ellátáshiánya és Ilcsi néni szakmai igényessége indította be ezt a fantasztikus pályát. A nehézségekkel teli kezdeti éveken Ilcsi nénit a természet szeretete, a négy idegen nyelv ismerete és a külföldi szaklapok állandó olvasása segítette át. Az Ilcsi termékek készítésekor a legszigorúbb natúrkozmetikai előírásokat követik, és kizárólag a legjobb minőségű bioalapanyagokat– friss gyógynövényeket, gyümölcsöket, zöldségeket –használnak. Több, mint 100 féle növényt használnak termékeik előállításánál, amelyek nagy részét saját bioültetvényükön termesztik. Jelenleg a világ közel 40 országában ismerik el Ilcsi néni és az Ilcsi Szépítő Füvek munkáját azzal, hogy használják a termékeiket, s alkalmazzák az általa kifejlesztett kozmetikai kezeléseket. Mindenhol kuriózumnak számít a rendkívül nagy növényi tartalmú, jól azonosítható, a magyar sajátosságokat magába foglaló, magas hatóanyag-koncentrációjú ILCSI professzionális natúr kozmetikum.

Filozófiájuk, hogy a természetben minden bőrproblémára létezik megoldás. A kezdeti 28 termék helyett ma már több, mint 140 készítményből válogathatunk. Szavatossági idejük, főleg felbontás után nem hosszú, viszont ez is jelzi, hogy nem mesterséges anyagokkal tartósították.

Több ízben elnyerték a német BDIH ellenőrzött Natúrkozmetikum emblémát. BDIH védjegyet a BDIH Szövetség naturkozmetikumokat gyártókkal együtt fejlesztette ki. A védjegy viselőitől elvárják a környezetbarát és újrahasznosítható csomagolást, ne alkalmazzanak szintetikus illat-, konzerváló anyagokat és színezékeket. De a génmanipulált alapanyagok felhasználása vagy a termékek radioaktív besugárzása sem megengedett. Ma már a világ 40 országában beszerezhetőek a termékek.

A termékegyüttes 2013-ban a Hungarikum Bizottsághoz történő felterjesztésével és elbírálása által került a Hungarikumok Gyűjteményébe.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.