letenyei fürdő nem nyit ki

Idén már nem nyit ki a letenyei fürdő

A 2003-ban épült fürdő tavaly sem nyithatott ki a pandémia miatt, idén pedig a járvány utóhatása szólt közbe.

Rájár a rúd a 2003-ban épült, nagymedencét, gyermekmedencét, ülőmedencét és tanmedencét magában foglaló, alapesetben csak a nyári szezonban nyitva tartó letenyei fürdőre. 2018-ban azért maradt zárva, mert az előző tél időjárása jelentős mértékben károsította a medencéket, lepotyogott a csempe, illetve egyes medencék szerkezete is károsodott, a tanmedencéből szivárgott a víz.

– Köztudott, hogy a koronavírus- járvány az önkormányzatokat is nehéz helyzetbe hozta – bocsátotta előre Farkas Szilárd polgármester. – Nincs ez másként Letenye esetében sem, ezért az önként vállalt feladatainkat át kellett gondolnunk. Ezek közé tartozik a fürdő és a hozzá kapcsolódó kemping üzemeltetése is. Mivel a fürdő szezonálisan üzemel, a számítások alapján deficites lett volna a működtetése, ugyanis a jelenleg még hatályos szabályozás védettségi igazolványhoz köti a belépést. Emiatt valószínűleg a látogatók száma is jóval kevesebb lenne, ami magától értetődő módon még kevesebb bevételt eredményezne. Másrészt amikor tavasszal a képviselő-testület véleményét figyelembe véve döntés született az idei zárvatartásról, még teljesen más volt a pandémiás helyzet, szerintem senki nem tudta akkor megmondani, mi várható az idei nyáron. Márpedig sajnos egy ilyen létesítményt nem lehet egyik napról a másikra megnyitni, hosszas előkészület szükséges hozzá. Én képviselőtársaimmal együtt abban bízom, hogy a járványhelyzet végre nyugvópontra jut, és jövőre megnyithat a letenyei fürdő.

Farkas Szilárd arról is beszélt: a karbantartásokat idén is elvégzik, folyamatos a kaszálás, ahol szükséges, gyomtalanításra, augusztusban pedig a medencék és a gépészet felülvizsgálatára, javítására kerül sor. A munkálatokhoz az önkormányzat biztosítja a szükséges forrásokat.

Forrás: zaol.hu

Fotó: zaol.hu / HBA

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.