deseda-tó strand

Homokos strand lesz a Desedánál

Homokos strandot alakíttat ki a kaposvári önkormányzat a városhoz közeli Deseda-tónál a következő másfél évben – közölte Szita Károly polgármester a somogyi vármegyeszékhelyen.

A témában tartott sajtótájékoztatójáról készült és az MTI-hez eljuttatott hangfelvétel szerint a településvezető beszámolt arról, hogy 570 millió forintot költenek a plázsra, az iszapot felfogó, ezáltal a vízminőséget javító kőgát építésére, továbbá a vízi mentés feltételeinek javítására és fahidak felújítására.

A vízügyi hatóság engedélyével megvalósuló beruházásra azért van szükség, mert a Deseda egyre népszerűbb a kaposváriak és a turisták körében – jegyezte meg.

Szita Károly utalt rá, eddig mintegy 5 milliárd forintot költöttek a tóhoz kapcsolódó fejlesztésekre.

Fekete Istvánról elnevezett látogatóközpont, bicikliút, parkolók épültek, átalakították a büfésort, megújult a csónakház és folyik a kemping kivitelezése – sorolta a politikus.

MTI

Fotó: csodalatosbalaton.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.