Nézze meg hogy fürödtek régen a Hajdúszoboszlói fürdőben!

A Hajdúszoboszlói önkormányzat tervpályázatot írt ki a strandfürdőt körbe ölelő csónakázó tó dny-i részének környezetalakítására. A csónakázó tóról régi képeket keresgélve találtunk rá a Fortepan oldalán ezekre a nagyszerű korabeli képekre, amelyek hűen átadják számunkra a régi fürdő hangulatát és az akkori fürdővendégek fürdőzési szokásait.

A pályázati kiírás célja a József Attila utca és a csónakázó tó közötti terület közösségi célú használatának elősegítése, a turisztikai szolgáltatások körének bővítése, közönségvonzó új élmény és látványelemek létesítése. Cél, az önkormányzat megfelelő ötletekkel gazdagodjon a jövőbeni fejlesztéseihez, a terület tervezési programjának végleges kialakításához. A megépült két fürdőkapu közötti terület revitalizációja úgy valósulhasson meg, hogy a természeti értékek megtartása mellett új, magas színvonalú tájépítészeti érték jöjjön létre, mely illeszkedik a tágabb környezetének szerkezetéhez és a József Attila utca túloldalán távlatban tervezett (várhatóan szálloda) funkcióihoz.

Hajdúszoboszló gyógyfürdő archív
A fürdő 1925-ben (Képszám: 120561 Fortepan/Hanser Mária/

A Fürdő bejárata egykor és ma. A mai bejárat robusztussága jól sejteti, hogy mennyivel nagyobb a látogatószáma mai fürdőkomplexumnak.

Egy juhász mindenhol juhász marad. Fortepan

 

Amikor még a teknősöknek is jó volt. Fortepan/Nagy Gyula
1958 / Fortepan
A fürdő 1963-ban. / Fortepan

 

Fürdőruha divat 1963-ban. Fortepan

 

A fürdők mellé épült SZOT üdülő rendszer. A SZOT Béke gyógyüdülő (1969) Fortepan/Urbán Tamás

 

1973. Fortepan / Urbán Tamás

 

1974 / Fortepan

 

1976. Balázs Lajos/Fortepan

 

Végül egy fotó a csónakázó tóról, a strand parkjáról és háttérben a SZOT Béke Gyógyüdülőről.

1976 Balázs Lajos/Fortepan

A Hajdúszoboszlói Gyógy- és Élményfürdő mára évente több, mint 1 600 000 fő látogatót fogad, ami messze meghaladja az egykori fürdő arculat és szolgáltatások kereteit.

 

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.