hátizsákok

Hogyan válasszunk hátizsákot hétvégi kiránduláshoz?

A tavasz elérkezett, az idő pedig egyre optimálisabb arra, hogy végre kicsit kimozdulhassunk. Legyen szó akár erdei túráról vagy városi kirándulásról, érdemes az olyan hátizsákok közül választanunk, amik kifejezetten praktikusak és divatosak is lehetnek egyben. Milyet nézzünk, és hogyan válasszunk idén a 2023-as trendek szerint?

Hogyan válasszuk ki a tökéletes hátizsákot?

Az idei évben rendkívül változatos lesz a hátizsákok felhozatala, főleg, amióta ezeket már félelegáns megjelenéshez is tervezik. Viszont nem érdemes a kirándulásra elkapkodni a kiválasztást, és rögtön kizárólag dizájn alapján dönteni. Kell néhány fontos szempont, amelyektől a kinézett hátizsákok nem csak szépek, de kényelmesek és praktikusak is lesznek. Először is, kiránduláshoz mindenképp olyat válasszunk, aminek párnázott a háta, hiszen szinte biztos, hogy legalább egy pulcsit, és némi élelmet is fogunk magunkkal vinni. Ezen kívül gondoljuk végig, hogy mit szeretnénk még a hátizsákba tenni. Léteznek ugyanis egyterű és fakkos hátizsákok, ezeken belül pedig olyan modellek, amelyek többféle rejtett zseb található. Ha például az értékeinket el szeretnénk benne rejteni, akkor érdemes olyat keresni, aminek van belső, cipzárazható zsebrésze, illetve az apróságok tárolására is akad hely. A méretet is érdemes átgondolnunk. A kicsi, A4-es méretű hátizsákokba maximum egy széldzseki és némi ital, na meg egy szendvics fér el. A nagyobb, A3-as méretűekbe azonban már sokkal több mindent tehetünk. Kirándulás jellegétől függ, hogy melyik méretre lesz szükségünk. Például egy komolyabb túra esetén, de még egy könnyedebb erdei sétához is érdemes a nagyobbat választani, így több innivalót, élelmet magunkkal vinni. Egy könnyed fagyizós, andalgós városnéző sétához pedig a kisebb is elég, hiszen ott tudunk venni innivalót, ha az kifogy, az erőben viszont aligha. Ha ezeket átgondoltuk, csak utána jöjjön a dizájnkérdés.

hátizsák

Idei trendek hátizsákfronton

A szafaristílus trendje idén újra visszatér, azonban a vintage hatású hátizsákok már korábban igazi slágernek számítottak. Ez idén még inkább így lesz. A régi felfedezők vászonból készült, földszínű, zsebes hátravalói még egy ruhához is teljesen jól mutatnak, ráadásul a praktikus zsebek sokféle módon felhasználhatóak majd a kirándulásunk során. Ezek a mostani darabok szinte teljesen úgy néznek ki, mint a vintage hátizsákok, és egészen különleges atmoszférát kaphatunk vele, ha például egy hasonlóan vintage hatású sneakerrel vagy bakanccsal kombináljuk. A klasszikus retrók mellett a modern, minimalista hátizsákok is divatosak lesznek. Ezek mondjuk sosem fognak igazán kimenni a divatból, habár a vintage darabok sem. Többféle formát és színt kaphatunk az ilyen modellekből, amelyek között még olyan is akad, amit magassarkúhoz és ruhához is viselhetünk. Érdemes még megemlíteni az idén szintén trendinek számító fonott hátizsákokat, amelyek szintén hatékonyan adják a vintage hatást. A CCC üzleteiben például többféle modell is kapható belőlük, többek között a Jenny Fairy jóvoltából. Ezt a márkát ekkora kínálattal hazánkban szinte kizárólag a CCC üzleteiben érhetjük el, ahol nem csak online, de a fizikai üzletben is válogathatunk. A CCC ugyanis több bolttal is rendelkezik hazánkban, a Jenny Fairy kollekcióit pedig igazán érdemes megtekinteni, ha olyan márkát keresünk, ami minőségi, megfizethető és egyáltalán nem megszokott formavilágot képvisel.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.