Gyulai Várfürdő termálfürdő

Gyula a legkeresettebb úti cél

Nem sokkal a húsvéti és a május elsejei hosszú hétvége után itt az újabb alkalom a belföldi utazásra. Míg május elején Budapest volt a legkeresettebb belföldi úti cél, most úgy tűnik, pünkösdkor a Békés vármegyei Gyula lesz a legnépszerűbb.

„Jelenleg 15 százalékkal több foglalásunk van, mint időarányosan tavaly” mondta Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője a boon.hu-nak. Hozzátette: a jelenlegi állás szerint az említett Gyula, valamint Siófok, Eger, Szeged és Pécs a legkeresettebb úti cél. A top tízes listára még Budapest, Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Zalakaros és Nyíregyháza került fel.

A foglalások közel harmada apartmanba, 26 százaléka vendégházba, 23 százaléka hotelbe szól. A vendégek 14 százaléka választott panziót, míg 6 százalékuk egyéb szállástípust. Egy főnek egy éjszaka átlagosan 12 ezer forintba kerül. Kelemen Lili arra is rámutatott, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyébe, valamint az észak-magyarországi régióra minden ötödik foglalás szól.

Akár a pandémia előtt

A beérkező foglalások mintázata már jobban hasonlít a 2019-es, pandémia előtti időszakéra. A frekventált dátumokra, mint hosszú hétvégék, iskolai szünetek, a vendégek már jóval előbb lefoglalták a szállást, mint a Covid idején, mert akkor inkább kivártak. „A húsvéti hosszú hétvégére is előbb megindult a foglalás” – mondta Kelemen Lili.

„A lezárt időszakot látva most 15,5 százalékos elmaradást látunk 2022 húsvétjához képest a foglalások számában, értékében viszont közel 2 százalékos lett a növekedés.”

„Tavaly május elseje ugyan vasárnapra esett, így nem volt hosszú hétvége, idén viszont az volt” – tette hozzá Kelemen Lili. – „A pünkösdi hosszú hétvége már könnyebben összehasonlítható a tavalyival, időarányosan most 88 százalékkal több előfoglalásunk van, mint egy évvel ezelőtt volt.” A nyári vakációról pedig 29 százalékkal többen gondoskodtak már az előfoglalások időarányos összehasonlítása szerint.

Címlapkép: Gyulai Várfürdő

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.