Gyógyászati szárny épül a sóstógyógyfürdői élményfürdő épületéhez

Az elmúlt év szeptemberében gyógyhellyé nyilvánított Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn 900 négyzetméteres gyógyászati szárny épül az Aquarius élményfürdő épületéhez az idén – közölte az üzemeltető Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatón.

Podlovics Roland elmondta: az idegenforgalmi beruházás Sóstógyógyfürdő komplex, 2,1 milliárd forint értékű fejlesztésének keretében valósul meg, 380 millió forintos költségből. Az új gyógyászati szárny kialakítása mellett lefedik például a szomszédos parkfürdőben lévő 50 méteres uszodát, amelyet fedett folyosórésszel összekötnek a létesítménnyel. A cégvezető tájékoztatása szerint az üdülőhely fejlesztéséhez a nyíregyházi önkormányzat 2,1 milliárd forint, európai uniós pályázati forrást nyert. A helyhatóságnak önerőt nem kell a beruházás megvalósítására fordítani, mivel pályázatát 100 százalékban támogatják.

A fürdőfejlesztés mellett az állatparkban újabb látványosság, a dél-amerikai földrész Amazonas környékének állatvilágát bemutató Viktória-ház épül. A múzeumfaluban pedig Pálinka-házat alakítanak ki, a térség eredetvédett gyümölcspárlatainak bemutatására és kóstoltatására.

Sóstógyógyfürdő központi részét is bővítik, parkokat, sétányokat és parkolókat alakítanak ki.

Az élményfürdő új gyógyászati szárnya nyár közepére, végére készül el. A fürdőt a téli, kora tavaszi időszakra a belső átalakítás miatt február 10-én bezárják, a szezon indulásakor viszont ha részlegesen is, de már működtetni szeretnék.

A vezérigazgató beszámolt arról is, hogy az önkormányzati tulajdonú Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. a múlt évben 1 milliárd 20 milliós forgalommal zárt. Egy évvel korábban 919 milliós volt a bevétele, szerény, félmilliós nyereséggel, ami 2013-ban is teljesült. A társaság létesítményeit 2013-ban több mint 467 ezer vendég kereste fel. Egy évvel korábban 489 ezres volt a vendégszám, amit azért nem értek el tavaly, mert fél évig, 500 millió forint értékű bővítés miatt zárva volt az egyik létesítmény, a fürdőház.

Az idei fejlesztések után félmilliónál több vendéget várnak Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőre.

mti

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.