Gino Paradise Aquapark Besenyőfalu

Gino Paradise Aquapark

A Bešeňová (Besenyőfalu) Szlovákia legfontosabb turisztikai térségéhez tartozik télen és nyáron egyaránt. A környék termálvizének az egészségre gyakorolt kedvező hatása jól ismert. A településen lévő Gino Paradise Aquapark színes szolgáltatásai a családok számára igényes kikapcsolódást nyújtanak. Itt találhatóak Szlovákia leghosszabb és legmagasabb vízi csúszdái is.

A Ružomberok (Rózsahegy) városától, amely népszerű síelők és kirándulók körében, csak 15 kilométer távolságra van Bešeňová, ahol a település korábbi fürdőjét jelentős mértékben felújították. Napjainkban a Liptói-víztározó ellentétes oldalán lévő Tatralandia Aquaparkkal együtt a leglátogatottabb fürdők közé tartoznak.

A faluban 14 forrás található, amelynek jó része (hőmérséklet, és ásványianyag tartalma szerint) a híres Rajecké, Teplice, Bojnice vízforrásához hasonló. Nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot, magnéziumot, nátriumot, káliumot, vasat, mangánt, szulfátot, bikarbonátot és szabad szén-dioxidot.

Gino Paradise Aquapark gyógyvíz

Az ásványi anyagokban gazdag gyógyvíz, amely jellegzetes barnás színű jótékony hatással van a légzési, mozgásszervi, urológia betegségek tüneteinek a csillapítására. A víz pontos összetétele a település honlapján, a https://www.obecbesenova.sk/obec-1/mineralne-pramene/ oldalon olvasható. Az élményfürdő medencéinek egy része ezzel a gyógyvízzel van feltöltve.

A fürdőkomplexumban 9 belső és külső termálvizes medence, wellness Spa részleg, és relaxációs központ is található. A medencék élményelemekkel gazdagon felszereltek, masszírozók, pezsgőfürdő és különböző vízsugarak kényeztető hatását lehet élvezni.

A medencék közül 9 fedett és egész évben működik, ebből 4 termál és 5 tiszta vizű.

A csúszdák közül pedig 7 használható egész évben, és a gyermekek örömére játékelemekben bővelkedő gyermekmedencéknél található. A különböző színek a nehézségi fokozat, és a hossza szerint különülnek el.
A nyári szezonban a vendégek összesen 18 úszómedencét, 15 vízicsúszdát, és hullámos medencét találhatnak. A medencék között enyhe pezsgőfürdős relaxációs medence, gyermekmedence, és úszómedence egyaránt megtalálható. Igazi különlegesség a vad folyó medence, mindenki kipróbálhatja milyen úszni árral szemben.

Gino Paradise Aquapark csúszdapark

A nyári szezon csúszdái 6 nehézségi fokozatúak, és hosszúságúak.

A beltéren található Átrium relaxációs részleg kellemes feltételeket kínál a feltöltődésre. A Wellness részlegben különféle szaunákat gőzfürdőt, inhalációs kamrát lehet használni.

Az Aquaparkhoz tartozó Wellnes&Spa Harmónia Wellness és gyógyfürdő részleg külön bejárattal is rendelkezik. Modern szauna kupolája különlegesnek számít Szlovákia szerte. Minden nap különféle szauna rituáléban lehet részt venni, és havonta egy alkalommal éjszakai szauna rituálét rendeznek.

Gino Paradise Aquapark Bešeňová

Jegyár

Egész napos belépő Aqua (úszómedencék, csúszdák) belépőjegy ára
Felnőtt 27 €; gyerek 20 €, nyugdíjas 23 €.
Szauna jegy (szaunák, csúszdák, uszodák)
Felnőtt 43 €; gyerek 25 €.

Gyermekek számára 6 éves kor alatt ingyenes
Három órás belépő Aqua (úszómedencék, csúszdák) belépőjegy ára
Felnőtt 24 €; gyerek 18 €, nyugdíjas 20 €.

A Wellnes&Spa szolgáltatások árairól, az igénybe vehető kedvezményekről, az élményfürdő hivatalos oldalán a https://www.besenova.com/en/pricelist/pricelist-besenova alatt lehet tájékozódni.

Gino Paradise Aquapark

Nyitvatartás

Minden nap 10:00-21:00 óráig, a szauna világ naponta 10:00-20:30 óráig tart nyitva.

Gino Paradise Aquapark gyógyászat

Megközelítése

Bešeňová 136

Gino Paradise Aquapark szauna

Fotók: Facebook Bešeňová

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.