Fizetős strand épülhet a tatai Öreg-tó partján

Strandot alakítanak ki a tatai Öreg-tó partján, az Építők parkja szomszédságában. A városvezetés egyelőre még keresi a lehetőséget, hogyan alakítsák ki a területet. Két dolog azonban már most körvonalazódik. Az egyik, hogy valamilyen módon körbekerített, és várhatóan fizetős strand lesz. De az biztos, hogy az Öreg-tó továbbra is körbejárható marad – írja a kemma.hu.


Az Öreg-tó jelenleg is kedvelt fürdőhely, viszont eddig csak illegálisan strandolhattak a partján. A városvezetés azonban most azt ígéri, hogy az Építők parkja közelében kialakítanak egy strandot. ­

… nagyon sokat javult az elmúlt évek alatt az Öreg-tó vize, fürdésre alkalmas. A jó vízminőségnek köszönhetően újraindult az engedély nélküli fürdőzés a tavon, ezt szeretnénk most legalizálni – nyilatkozta a lapnak Michl József, Tata polgármestere.

Hozzátette, az Építők parkja fejlesztésével ennek most lett meg a lehetősége. „Ugyanis egy strand üzemeltetéséhez rengeteg előírásnak kell megfelelni. Ilyen például a megfelelő számú parkolóhelyek kialakítása, ami a park átépítésével meg is történt. De vizesblokkok, öltözők kialakítása is szükséges, és a fürdőzők biztonságára szakszemélyzetnek kell figyelnie. Ezek üzemeltetése azonban nagyon sok plusz terhet ró a városra.”

– Az ingyenes strand is a közösség pénzébe kerül. Én azt gondolom, hogy az üzlet úgy tisztességes, hogy a város is hozzájárul valamennyivel ennek a strandnak a fenntartásához. De akik igénybe veszik nekik is hozzá kell járulniuk majd a belépőkkel. Ez természetesen a tataiaknak tatakártyával egy kedvezményes jegy lesz – mondta a polgármester, aki azt még nem tudta megmondani, hogy pontosan mennyibe is kerül majd a belépő. Természetesen szeretnénk a strandot a későbbiekben továbbfejleszteni. De most egy olyan alapot mindenképpen megcsinálunk, hogy ezt a kijelölt helyszínt biztosítani tudjuk a fürdőzőknek – ígéri a város vezetője.

És akkor egy 1951-es fotó, a korabeli szabad strandról:

tatai öreg tó fürdőzők
Tata, 1951. augusztus 4. Fürdőzők a tatai Öreg-tóban. MTI Fotó/Magyar Fotó: Kálmán Kata

Forrás: kemma.hu / Nyitókép: Országjáró

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.