tamási fürdő

Felülmúlta a várakozást a tamási termálfürdő

A tamási fürdő – annak ellenére, hogy teljes üzemben csupán májustól szeptember végéig tartott nyitva, valamint az új épület csupán korlátozottan volt használható – az azóta eltelt időszakban nagyon szép látogatószámot hozott.

Több fontos témáról tárgyalt legutóbbi ülésén a tamási képviselő-testület. A termálfürdővel kapcsolatban lezárták egyebek mellett a korábbi üzemeltetővel függőben maradt vitás ügyeket, valamint fontos pályázatok beadásáról döntöttek – írja a teol.hu.

Mint elhangzott, az idei évtől a fürdőt a Tamási Vagyongazdálkodó Kft. üzemelteti, az intézményt, februártól szakaszosan nyitották meg. A számokból az látható, hogy a fürdő – annak ellenére, hogy teljes üzemben csupán májustól szeptember végéig tartott nyitva, valamint az új épület csupán korlátozottan volt használható – az azóta eltelt időszakban nagyon szép látogatószámot hozott: a beszámolási időszakban, vagyis szeptember végéig több mint 38 ezren léptek be, az év végéig pedig ez a szám várhatóan eléri a 45 ezret is.

A teljes nyitvatartás az őszi szünet végéig tartott, ezután pedig az intézmény visszaállt a részleges, csütörtök-péntek-szombat-vasárnapi nyitvatartásra.

A testületi ülésen döntöttek több Területi Operatív Programba (TOP Plusz) benyújtott pályázatról. Elmondták, hogy hamarosan megnyílnak azok a fejlesztési források, amelyekre Tamási is tud pályázni. – Több mint hárommilliárd forintos az a keretösszeg, amelyet megcélzunk, ha sikerül, ennyi fejlesztésre szánt pénz érkezhet a városba az elkövetkező időszakban – hangsúlyozta a polgármester.

Címlapkép: teol.hu / Mártonfai Dénes

 

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.