jesolo tengerpart olaszország wiki

Feloldották a fürdőzési tilalmat az északolasz strandokon

Feloldották pénteken a fürdőzési tilalmat az észak-olaszországi Emilia Romagna tartomány 22 adriai strandján, amelyet korábban a kólibaktériumok megemelkedett szintje miatt kellett lezárni.

A hatóságok csütörtöktől péntek délutánig nem tanácsolták a fürdést a tengerben. A zárlat oka, hogy a héten heves esőzések miatt szennyvíz ömlött az Adriai-tengerbe, és jelentősen megnőtt a vízben a kólibaktériumok mennyisége az egészségügyi hatóságok szúrópróbaszerű ellenőrzései alapján. A koncentráció péntek délutánra csökkent a határértékek alá.

Az érintett partszakaszok Rimini városa és Goro település környékén találhatók. Ugyanakkor a hőség miatt csak kevés turista tartotta magát a tilalomhoz.

Esők hatására gyakran előfordul, hogy szennyvíz kerül a tengerbe, és emiatt magasabb kólibaktérium-szintet mérnek. A világszerte elterjedt, emésztőrendszeri baktérium egyebek között hasmenést és vérmérgezést is okozhat.

MTI

Címlapkép: Illusztráció / Wikipédia

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.