Félmillió vendéget várnak Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőre

Félmillió vendéget várnak az idén a tavaly szeptemberben gyógyhellyé nyilvánított, Nyíregyházához tartozó Sóstógyógyfürdőre, ahol szombaton nyitják meg a park-, a tó- és az élményfürdő strandlétesítményeit – közölte a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

Podlovics Roland elmondta: a létesítményeket a szezonnyitásra 62 millió forintos költségből újították fel, s az idényre a 118 állandó dolgozó mellé 50 felnőttet és 40 diákot alkalmaznak.

A reumatikus, bőr- és nőgyógyászati betegségek orvosi kezelését segítő, termálvizes, 10 hektáros parkfürdőben felújították a főbejárati épület homlokzatát, a medencéket, a csúszdatornyot, rendbe hozták a parkokat és sétányokat, valamint 2 millió forintért 100 darab új nyugágyat vásároltak.

Az Aquarius Élményfürdőben a konyhai részt újították fel, s a létesítményben folytatódik majd az új gyógyászati szárny kialakítása, amely 380 millió forintba kerül. A fejlesztés keretében lefedik majd a parkfürdő 50 méteres uszodáját is, amit folyosórésszel kötnek össze az élményfürdővel.

A beruházások Sóstógyógyfürdő komplex fejlesztésének a részei, amelyre a nyíregyházi önkormányzat 2,1 milliárd forint pályázati támogatást nyert.

Az összegből a gyógyászati részleg és az uszoda lefedése mellett az üdülőhelyen lévő Nyíregyházi Állatparkban a dél-amerikai Amazonas vidékén élőállatokat bemutató Viktória-ház épül, míg a Sóstói Múzeumfaluban pálinkaházat alakítanak ki.

Podlovics Roland tájékoztatása szerint a múlt évben 467 ezer vendég fordult meg a zrt. fürdőlétesítményeiben. A cég árbevétele meghaladta az egymilliárd 20 millió forintot, története során először lett milliárdon felüli forgalma.

A vezérigazgató hozzátette, hogy az idén valószínűleg nem tudják majd elérni a milliárdos árbevételt, mivel az élményfürdőt a gyógyászati szárny építése miatt februárban be kellett zárni, s a nyári szezonra szombaton csak ideiglenesen nyitják meg, szeptembertől ismét zárva lesz a létesítmény.

mti

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.