A büki gyógyfürdőben csaknem 200 ezer vendéget fogadtak májusig

Csaknem 200 ezer belépőt értékesítettek az év első négy hónapjában a Bükfürdői Gyógy- és Élménycentumban – közölte az MTI-vel az üzemeltető társaság.

Büki Gyógyfürdő

A folyamatos fejlesztés és a struktúraváltás, az egyes szolgáltatási egységek különválasztása beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen 2011-ben 153 ezer, a következő évben 187 ezer, 2013-ban 182 ezer belépőt értékesített a társaság az első négy hónapban – mondta Láng Veronika, a Büki Gyógyfürdő Zrt. marketing vezetője. Hozzáfűzte: az Új Széchenyi Terv pályázati forrásainak felhasználásával végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően a társaság nettó árbevétele is folyamatosan – mintegy 27,6 százalékkal – növekedett az elmúlt három évben és tavaly meghaladta a 370 millió forintot. Ez pedig lehetővé teszi, hogy a fürdőt üzemeltető társaság az idei évben is csaknem 100 millió forintos fejlesztési kerettel gazdálkodjon. A pénzből egy új medence építését tervezik és korszerűsítik a fürdő energiaellátását is.

Bükfürdőre 30 országból érkeznek a vendégek, a legtöbben Csehországból és Ausztriából. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint Budapestet leszámítva a harmadik leglátogatottabb, termálfürdővel rendelkező település Bükfürdő.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.