koronavírus fürdő uszoda

Ezeket a szabályokat kell betartania annak, aki strandra akar menni

A fürdőlátogatók magatartása, szokásai alapvetően befolyásolják a medencék vízminőségét, jelen helyzetben pedig még nagyobb hangsúlyt kap a helyes higiénés fürdőkultúra. A fürdők, strandok higiéniai előírásait is felügyelő Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) megjelentette a biztonságos fürdőzés érdekében a fürdőlátogatók felé az ajánlásait.

Ha úgy dönt, hogy felkeresi valamelyik hazai fürdőt, ügyeljen az alábbiakra:

Tájékozódjon! Mikor és milyen előírások betartása mellett lehetséges a fürdőlátogatás. A jelenlegi előírások szerint csak a létesítmények egy része (alapvetően a szabadtéri medencék) üzemelhet.

Mosson kezet! A gyakori, alapos szappanos kézmosás vagy alkoholos kézfertőtlenítés továbbra is a fertőzés megelőzésének legfontosabb eszköze.

Tüsszentés és köhögés esetén használjon papírzsebkendőt!

Kerülje a közeli kontaktust! A fertőzés fő forrása a fürdőkben is az emberek közti érintkezés.

Váltsa meg a jegyet online, elővételben! Amennyiben ez nem lehetséges készpénzmentes (bankkártya, okos eszközök stb.) fizetést alkalmazzon.

Tartsa be az ajánlott védőtávolságot (1,5-2m) a medencékben, az öltözőben, a zuhanyzókban, az illemhelyeken és a vendéglátóipari egységekben is! Védje a fürdő alkalmazottait is, hiszen ők fokozottan ki vannak téve a fertőzésveszélynek!

Kerülje a kézfogást, a fizikai érintkezést!

A vírus fürdővízzel való terjedésének kockázata rendkívül csekély megfelelő vízkezelés mellett. Helyes higiénés viselkedésével segítse most is az üzemeltetők munkáját!

Lázas, hányásos-hasmenéses, vagy légúti megbetegedéssel ne menjen fürdőbe! A tünetek elmúlása után legalább még egy hétig maradjon otthon!

Fürdőzés, medencehasználat előtt és után valamint a mosdók használata után zuhanyozzon le meleg vízzel, szappannal!

Mindig használja a lábmosót!

Tartsa be a medencék maximális terhelhetőségére vonatkozó előírásokat, zsúfolt medencében ne fürdőzzön!

Csak megfelelő, fürdési célú ruhában fürdőzzön, a medencébe lépés előtt ürítse ki zsebeit!

A medencében ne fogyasszon ételt vagy italt!

Védje a gyermekeket! A gyermek- és pancsoló medencében felnőtt nem tartózkodhat! Nem szobatiszta kisgyermek csak úszópelenkában fürdőzhet!

termalfurdok.com

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.