Siklósi fürdő

A baranyai fürdők Pünkösdre újra kinyithatnak?

Habár a vidéki fürdők szabadtéri részei a járványügyi korlátozás kapcsán fokozatosan újra megnyílhatnak, de a strandolásra egyenlőre várni kell. A pécsi Hullámfürdő és a siklósi fürdő nyitásával már vannak konkrét időpontok, számos fürdő esetében a dátum még bizonytalan, várhatóan csak a pünkösdi hétvégén nyitják meg a kapuikat.

A kormányrendelet szerint vidéken számos könnyítés lépett életbe május 4-től, megnyílhattak a vendéglők teraszai és kerthelyiségei, az állatkertek és a szabadtéri múzeumok is. A szabadtéri fürdők és strandok is a rendelkezés értemében kinyithattak.

Baranya megyében ennek ellenére egyetlen fürdő sem tart nyitva. Habár jogszabályok lehetővé teszik, a biztonságos működés feltételeinek megteremtése hosszabb időt vesz igénybe. A tervek szerint a strandok nyitásának feltételei a pünkösdi hétvégére várhatóak. A PSN Zrt. közleménye szerint a Hullámfürdő strand előkészítő munkálatai már zajlanak, és készülnek a nyitásra. A korábban megszokottól eltérően, május 30-án, szombaton megnyitják a látogatók számára. Jelenleg a kinti medencék fertőtlenítése és tisztítása zajlik, amelyet követ a vízzel való feltöltés. A tájékoztatás szerint biztosan lesznek olyan speciális szabályok, amelyek a látogatók és a dolgozók biztonságát hivatottak szolgálni. A városi sportcég közölte, hogy a szabályok a hivatalos szervek bevonásával, az állásfoglalások befogadásával kerülnek kidolgozásra.

Az üzemeltető valószínűsíti, hogy a fürdőben a pünkösdi hétvégére lehetőség nyílik a csobbanásra.

A Siklósi gyógyfürdő a tervek szerint május 29-étől várja a vendégeket.

Forrás: Pécsistop.hu / Fotó: Siklósi fürdő

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.