Miskolctapolcai Termál és Barlangfürdő

Európai fürdőközponttá válhat Miskolctapolca

Duplájára nőtt a rekonstrukciónak köszönhetően a barlangfürdő vízfelülete.

Miskolctapolca az unikumnak számító barlangfürdővel európai turistaközponttá fejlődhet – tudatja az olvasókkal az Észak-Magyarország cikke alapján a boon.hu. A forgalom növeléséhez azonban a járulékos beruházásokra is szükség van. A tapolcai termál barlangfürdőben zajló rekonstrukció eredményeként a kétszeresére növekedett a barlangfürdő vízfelülete.

A fürdőt üzemeltető önkormányzati cég három kiírásra küldött pályázatot. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumtól 128 milliós támogatás elnyerésében bíznak. Ebből a pénzből a fogadócsarnok és a hozzá kapcsolódó kisebb medence, vízesés és pihenő építésének költségeit finanszíroznák. A Phare pályázatból remélt 240 millió forintból átépítenék az öltözőket, korszerűsítenék az épületgépészetet. A regionális fejlesztési tanácshoz benyújtott pályázatuk révén külső medence és egy szaunaliget létrehozására nyílna lehetőség.

A tapolcai fürdővendégek létszáma az elmúlt két-három évben esztendőnként hét-nyolc százalékkal emelkedett. A barlangfürdő Miskolc idegenforgalmi koncepciója szerint kiemelt szerepet kaphat a forgalom további bővítésében.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.