Széchenyi fürdő

Európa hét legjobb termálfürdőjéből kettő magyar

Görögország, Svájc, Nagy-Britannia, Franciaország és Magyarország rendelkezik a világ legmelegebb, leggőzösebb és legszebb termálfürdőivel a brit Mirror szerint, egy 7-es listára írták össze kedvenceiket. A híres izlandi Blue Lagoon és Bath mellé sokak kedvence, a Szecska is felkerült, de meglepetésre az angolok egy vidéki magyar fürdőhelyet is beválasztottak toplistájukra.

A brit Mirror Európa legjobb termálfürdőit listázta, amire nem csak, hogy Budapest is felkerült, de egyedülálló módón az országból két fürdőhelyet is kiemeltek, a fővárosi mellett megemlítik Hévízgyógyfürdőt is – szúrta ki az angol cikket az enbudapestem.hu.

A Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda, becenevén a „Szecska”, Budapest és egyben Európa legnagyobb gyógyvizes komplexuma, de a hihetetlen népszerűségét a turisták körében nem csak a gyógyvizének köszönheti, hanem a különleges építészeti környezetének is. Az 1913-ban megnyitott, 20-nál is több medencével rendelkező fürdő építészetileg is egyedülálló élmény annak, aki ide látogat. A legnagyobb hidegben is úszhatunk a szabad ég alatt, a látványos szobrok, díszkutak és árkádok között, vagy bent ejtőzhetünk a díszesen festett kupolák allatti medencékben vagy a sok-sok szauna és gőzkabin egyikében.

Íme a hét legjobb európai termálfürdő

1. Palia Kameni, Görögország
2. Kék lagúna, Izland
3. Hévízi-tó, Hévíz, Magyarország
4. Thermae Bath Spa, Anglia
5. Bains de Dorres, Pireneusok, Franciaország
6. 7132 Therme Vals, Svájc
7. Széchenyi fürdő, Budapest, Magyarország

 

 

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.