Eplényi libegő

Eplényi libegő Kaland Hegy

Az eplényi Kaland Hegyen lévő libegő egész évben üzemel, tavasztól őszig a bringások és a természetjárók miatt van nagyüzem, télen pedig a síelőket szállítja az Ámos- hegy tetejére. Fent található az Ámos-hegyi kilátó, és a Mezítlábas Tanösvény, amely tartalmas kikapcsolódást nyújt a természet iránt rajongóknak.

Eplény Veszprém megyében található 14 kilométerre Veszprémtől, valamint a Balatonról is könnyedén megközelíthető. A falu határában működik a népszerű sípálya (Intersport Síaréna), amelynek lejtős hegyoldala, és a terület klímája kiváló feltételeket biztosít a hazai téli sportolásra. Tavasztól őszig a Kaland Hegyként nevezett Ámos-hegyet a túrázók és bringázók népesítik be, a hegy tetejére az egész évben közlekedő libegőkkel lehet feljutni, amely kerékpár szállításra is alkalmas.

Eplényi libegő Kaland Hegy gyereksziget játéksziget

A Kaland Hegy attrakciói

Libegő

A hegyen kiépített infrastruktúra fontos eleme a négyüléses Audi Sport felvonó és az Intersport 2 üléses felvonó, amelyek a téli szezonon kívül libegőként üzemelnek, a menetidő 20-25 perc.

Játéksziget

A völgyen működő Játéksziget a parkoló közelében található, ahol a gyerekeket árnyékolt ugrálóvár várja, de a libegő aljában, az ugrálóvártól nem messze egy mászófal is kialakításra került. A Játéksziget ingyenesen használható.

A hegytetőn található az Ámos-hegyi kilátó, amelyből nem csak a Magas-Bakony, de szép időben a Balatonig is el lehet látni.

A libegőtől Mezítlábas tanösvény vezet a kilátóig, a parcellákat több féle típusú talaj fedi(mulcs, homok,folyami kavics, murva, toboz és föld), emellett ingyenesen látogatható.

A Kalandösvény a Pihenőerdő legszebb arcát mutatja meg, és egy fél órás séta keretében lehet a völgyben lévő parkolóig visszajutni.

A Szkíta Aranymosó jó móka a gyereknek, az elrejtett kincsek darabkáit víz és szita segítségével tudják kimosni. A tengeri csomag, és az ásvány csomag ára 1500-1500 forint.

Bringaréna

Az eplényi bringaparadicsom egyre népszerűbb az extrém sportok kedvelői körében. A Bringaparkban extrém, különböző nehézségű Cross-Contry szintű pálya található a Downhill pályák mellett. A helyszínen kerékpár kölcsönző is működik.

Eplényi libegő Kaland Hegy bringaréna

Libegő nyitvatartás

Minden nap 10:00-18:00 óra között üzemel.

Jegyárak

A libegő 6 év alatt ingyenes.

Jegytípus Egy libegőre Mindkét libegőre

Felnőtt 2200 Ft 3000 Ft

Gyerek/diák/nyugdíjas 1800 Ft 2400 Ft

Családi jegy (4 főnél)/fő 1900 Ft 2500 Ft

Kedvezmények

· A balatoni strandjegy bemutatása esetén a libegő jegyet 20 százalékos kedvezménnyel lehet megvásárolni.

· Mozgássérült igazolvánnyal rendelkező látogatók pedig féláron válhatnak libegő jegyet.

A jegypénztárban készpénz, bankkártya, SZÉP kártya elfogadott.

Intersport Síaréna

Az eplényi Síarénában 16 különböző útvonalon, a kezdőktől a profiig mindenki megtalálhatja a kedvenc pályáját, legyen szó síelőről, vagy snowboardosról.

Eplényi libegő KalandHegy síaréna

Egyéb nevezetes események

A Kaland Hegy Eplény már 2012 óta a hazai Downhill Bajnokság helyszíne, amely változatos, egyre bővülő elemekkel rendelkezik a korábbi évek nyomvonala mellett. A pályán döntött kanyarok, ugrató, technikás szakaszok és egyéb pályaelemekkel rendelkező nyomvonal van, amely gyors és változatos szakaszokkal rendelkezik, továbbá egységes a lejtése. A pálya hossza 1,5 kilométer, és 185 méteres a szintkülönbség.

Kaland Hegy megközelítése

8413 Eplény, Malomvölgyi út 1.

Telefonszám: +36 70/425 7674

E-mail: info@siarena.hu, kalandhegy@gmail.com

Web: www.kalandhegy.hu

Fotók: Facebook

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.