Élményfürdővé fejlesztik a miskolci Selyemréti Strandfürdőt

Idén nyárra  megújul, kibővül Miskolc Selyemréti strandfürdője, többek között többmedencés élményfürdő, 25 méteres úszómedence és 3  csúszdapálya várja majd a pihenni, sportolni vágyókat.


Miskolc polgármestere, Kriza Ákos az építkezés területén tartott tájékoztatót, ahol elmondta, a miskolciak kiemelt feladatként fogalmazták meg a selyemréti strandfürdő felújítását, újabb medencékkel való bővítését, igazi családi élményfürdő megépítését. Ezen az úton újabb fontos lépést tettünk, folytatódik a beruházás – mondta a helyszínen        Kriza Ákos. – Az a lényeg, hogy a strand jó minőségben tudja szolgálni a miskolciakat, a pihenni, kikapcsolódni vágyó        belföldi és külföldi vendégeket. Épp ezért kiemelten figyelünk a műszaki, technikai elemek tökéletességére. Nagyon várják a miskolciak, hogy tudják használni a selyemréti strandnak ezt a részét is, és mi igyekszünk, hogy ne várjanak hiába – tette  hozzá Miskolc polgármestere.

Az új fürdő minden korosztálynak igazi élményt jelent majd. A 3 csúszdapálya önmagában komoly vonzerőt képvisel. De külön medence nyújt megfelelő feltételeket a gyógyúszáshoz is. A felnőttek a termálvíz jótékony hatását élvezve különböző élményelemekkel  gazdag környezetben – pezsgőágyakban, dögönyözők alatt – kapcsolódhatnak ki.

5 egységből  álló termálvizes, feszített víztükrű, vízvisszaforgató-szűrő rendszerű, összesen 1728 m2 vízfelületű medencecsoport építése az  alábbiak szerint fejeződik be:

  •       dögönyöző medence   (232 m2) nyakzuhannyal, dögönyözővel,
  •       ülőmedence (727  m2) pezsgőággyal, pezsgőlevegő buzgárral,
  •       25 méteres úszómedence,  úszásoktatásra alkalmas (425 m2)
  •       csúszdamedence  (206 m2), a csúszdamedencéhez kapcsolódóan  3 pályás csúszda
  •       3 tagú gyermekmedence,  élményelemekkel felszerelt (138 m2), spirál alakú gyerekcsúszdával

A tereprendezési munkák keretében sétautak készülnek, a kerti utak akadálymentesítésre, a szabad területek füvesítésére és intenzív növényesítésre is sor kerül.

A projekt összköltsége nettó 991 millió Ft, melyhez nettó 491 millió Ft-os támogatást ad az Európai Unió és a Magyar Állam, az  önrészt a Miskolc Holding Zrt. biztosítja.  A milliárdos nagyberuházás június 30-ra  elkészülhet.

www.miskolc.hu
forrás ÖS

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.