Divat lett az oroszoknál magyar gyógyfürdőbe járni

Sokáig a magyar gyógy- és wellness szállodákban a német, osztrák és a svájci vendégek voltak a legtöbben. 2012 májusától azonban már az orosz vendégek foglalják el a németek után a második helyet, 15,6 százalékos aránnyal.

Hagymatikum, feltöltődés

Az orosz turisták tavaly 2011-ez képest 30 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken – ismertette a legfrissebb adatokat Aranyossy Mihály, a Magyar Turizmus Zrt. moszkvai képviseletének megbízott vezetője.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2012-ben az orosz turisták a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken 600 ezer 492, ezen belül is a szállodákban 582 ezer 330 éjszakát töltöttek. Ez utóbbi 31,8 százalékos növekedés a 2011-es eredményhez képest – mondta Aranyossy Mihály.

Az utóbbi időben divattá vált Hévízre utazni Oroszországból. Egy-két, vagy akár háromhetes kúrákra járnak az orosz vendégek, de szívesen veszik igénybe Budapesten gyógykúráit és wellness pihenési lehetőségeit is.

Aranyossy Mihály szerint azonban Hévíz lassan befogadó képességének a határárára érkezik, hiszen a város a német, a  magyar és az orosz turisták között egyaránt nagy népszerűségnek örvend. Ezért a Magyar Turizmus Zrt. az egyéb gyógyhelyeket: Sárvárt, és Bükfürdőt is ajánlja Oroszországban.

Örömmel tapasztalják, hogy Hajdúszoboszlón is határozott lépések történtek az orosz vendégek megnyerése érdekében. Az az ügyfélkör ugyanis, amely Magyarországra jár, még kevéssé beszél idegen nyelveket, ezért van szüksége az orosz nyelvű segítségre – magyarázta a szakember.

Az orosz nagyvárosokból Moszkvából, Szentpétervárról, de Novoszibirszkből, Tyumenyből, de még Vlagyivosztokból is utaznak Magyarországra egészségkúrákra, és ez nem csak az idősebbek körében egyre népszerűbb utazási cél.

A Magyar Turizmus Zrt. moszkvai képviseletének célja, hogy megnyerje a 35 év alatti korosztályt is. Oroszországban egyre többen kerekednek fel lakóautóval, vagy sátrakkal kempingezni. Horvátországba, vagy Nyugat-Európába Magyarországon keresztül vezet az útjuk és érdeklődnek a magyarországi pihenési lehetőségek, kulturális rendezvények, fesztiválok iránt.

Oroszország hatalmas piac, de ettől az évtől kezdve a Magyar Turizmus Zrt. moszkvai képviselete kiemelt figyelmet fordít azokra az országokra is, ahol szintén beszélnek oroszul. Ezek: Fehéroroszország, Kazahsztán, Azerbajdzsán és Üzbegisztán, ahol szintén nagy az érdeklődés az egészségturizmus kínálta lehetőségek iránt.

Legyen az infarktus, vagy agyvérzés utáni kezelés, csípő protézis beültetése, fogyókúrás program. Magyarországon értékarányos szolgáltatást kínálnak, jól képzett orvosok látják el a betegeket. A német és az izraeli egészségturizmussal nehéz versenyezni, de meg kell próbálni – mondta el Aranyossy Mihály.

Sokáig a magyar gyógy- és wellness szállodákban a német, osztrák és a svájci vendégek voltak a legtöbben. 2012 májusától azonban már az orosz vendégek foglalják el a németek után a második helyet, 15,6 százalékos aránnyal – tette hozzá.

forrás MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.