varazsvölgy pásztó

Elkészült a Varázsvölgy Pásztón

Kert Mozi vetítések, virtuális kincskereső túrák, borkóstolás, piknik, táncház, népzene és minden, ami egy fergeteges időtöltéshez kell!

Elkészült a „Varázsvölgy”, a Nógrád vármegyei Pásztó interaktív turisztikai attrakciója: bemutathatóvá tették a középkori malmot, szabadtéri színpadot építettek, nyílt közösségi teret alakítottak ki és felújították a Rajeczky-házat is.

Az európai uniós támogatás segítségével rekonstruálták a műemlék malmot, a Szent Imre téren lévő üres telkeken pedig fogadóépületet hoztak létre, amely a látogatók számára információt nyújt a város és a környék látnivalóiról. A fogadóépület és a Szalai malom között sétány épült, amely lehetőséget ad helyi mesterségek bemutatására, kiállítások, vásárok rendezésére.

Felújították továbbá az 1989-ben Pásztón elhunyt Rajeczky Benjamin zenetörténész és népzenekutató, ciszterci szerzetes egykori lakóházát; a város első díszpolgárának emlékkiállítását 1992-ben nyitották meg. A közelben kávézó épült, az épületek mellett kialakított teraszról a teljes műemléki terület belátható.

A turisztikai komplexumhoz kapcsolódik egy mobiltelefonos applikáció, amely bemutatja a Romkert nevezetességeit, a ciszterci kolostort, az „oskolamester” házát, valamint az Üveghutát.

“Rekonstruált vízimalmunkban felelevenedik a középkori kereskedelmi központ, Pásztó egy igen fontos helyszíne, ahol állandó kiállítás keretében lehetőség nyílik megismerni a malom majd’ ezeréves történetét. A régi koroknak megfelelően megismerhetőek a molnár mesterség mellett a lisztkészítés fortélyai is.” – írja a gyongyos-matra.hu.

Forrás és további részletek a Varázsvölgyről: https://vvolgy.hu/

Aktuális programok, friss információk: https://www.facebook.com/vvolgy

Fotó: gyongyos-matra.hu

MTI / gyongyos-matra.hu/

 

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.