Dagály gyógyfürdő uszoda

Dagály Fürdő: Csak a bizonytalanság biztos

Március 15-ével a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) összes intézménye a koronavírus-járvány okán ideiglenesen bezárt, ám egyre biztosabbnak tűnik, hogy a Dagály Fürdő a vész elmúltával sem nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. A tulajdonost kérdeztük a várható fejleményekről.

Nem a főváros fogja újranyitni a Dagályt, lehet, hogy a sportolók kapják. A fürdő sorsa bizonytalan, az illetékes állami cég nem egyeztet se az önkormányzatokkal, se a lakossággal. A Dagály életében bizonyosan új fejezet kezdődik. Március 15-ével a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) összes intézménye ideiglenesen lehúzta a rolót, a Dagályt azonban az önkormányzati cég már nem is fogja újranyitni. A BGYH ugyanis csak üzemelteti a fürdőt az állami Magyar Nemzeti Sportközpontok (MNSK) megbízásából, márpedig utóbbi március 31-ével „a szerződésben foglaltaknak megfelelően, de indoklás nélkül felmondta” a kontraktust – közölte a HVG-vel a Fővárosi Önkormányzat.

A termalfurdok.com így a fenntartóhoz fordult kérdéseivel a Dagály fürdő jövőjével kapcsolatban. A jelenlegi tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Sportközpontok válasza után sem látjuk tisztábban a helyzetet, a MNSK nevében valószínűleg a bezárt épületben maradt utolsó robot ismételte el a BGYH honlapján kint lévő információkat:

Az MNSK válasza a budapesti fürdővendégek tájékoztatására:

„A Nemzeti Sportközpontok 2020. március 31. napjával üzemeltetésébe veszi a Dagály Termálfürdő, Strandfürdő és Uszodát a Budapest Gyógyfürdői És Hévizei Zrt.-től. Az átadás átvételt követően a létesítményben műszaki karbantartási munkák kezdődnek, de a jelenleg az élet-és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, a lakosság egészségvédelme érdekében hozott kormányzati intézkedésekkel szoros összhangban, a koronavírus terjedésének akadályozása érdekében a 40/2020. (III.11.) Korm. határozattal elrendelt veszélyhelyzet miatt a Fürdő határozatlan ideig zárva tart.

A 2020.03.31-i átvétellel egy időben, a Dagály Fürdőben elérhető szolgáltatások igénybevételéhez a BGYH Zrt-től megvásárolt jegyek és bérletek felhasználási lehetősége megszűnik, azok más, a BGYH Zrt. üzemeltetésében álló fürdőkben történő felhasználási vagy visszaváltási lehetőségeiről a Budapest Gyógyfürdői És Hévizei Zrt. hivatalos elérhetőségein és honlapján történő tájékozódást javasoljuk.

A Dagály Termálfürdő, Strandfürdő és Uszoda további igénybevételéhez a létesítmény pénztáraiban a nyitás után megvásárolt jegyek és bérletek lesznek szükségesek. A pontos részletek kidolgozása jelenleg is zajlik.

A Dagály Termálfürdő megnyitásának időpontjáról a Nemzeti Sportközpontok hivatalos honlapja ad tájékoztatást a későbbiekben.

Üdvözlettel:
Nemzeti Sportközpontok”

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.