Abádszalók Tisza-Tó Strand

Családbarát fejlesztések az abádszalóki Tisza-tó Strandon

A héten átadták Abádszalók több százmillió forintból megújult, egységes arculattal és családbarát helyiségekkel gazdagodott strandját. A Tisza-tó egyik legnépszerűbb partszakasza már az új kínálattal várja az üdülőket.


A Magyar Turisztikai Ügynökség Magyarország Kormányának támogatásával 2017-ben indította el a strandfejlesztési programot, amelynek célja, hogy 2030-ig az összes szabadvízi strand megújuljon.

Abádszalókon már tavaly is történtek strandfejlesztések, a tavalyi második ütemben 114,9 millió forintból megvalósult többek között a bejárati épület rekonstrukciója, környezetrendezés, közműkialakítás és egyéb infrastrukturális fejlesztések, mint közvilágítás, árnyékolás és térbútorok elhelyezése. Mini golfpálya létesült, illetve útbaigazító és egyéb információs táblák kerültek ki.

Zajlik a harmadik ütem is, ennek során csaknem 57 millió forint támogatással tovább fejlődnek a vendégfogadás feltételei. Év végéig öt családbarát mosdót és baba-mama pihenőt alakítanak ki, továbbá egységes tájékoztató eszközöket helyeznek ki.

Abádszalók Tisza-Tó Strand vizesblokk
Így néz ki a strand új vizesblokkja FORRÁS: MTÜ

Az új arculat megjelenik az öltözők, a családi és akadálymentesített öltözők, a tájékoztató táblák és az irányjelző táblák kialakításában is. A központi motívum a vízi madár, a betűtípus és a színek pedig a vízi élet motívumait ragadják meg.

Mindez hozzájárul ahhoz, hogy Abádszalók korszerű, rendezett, vonzó környezettel fogadhassa a pihenni vágyókat.

Címlapkép: Ujvári László

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.