Tiszaligeti Fürdő felújítása

Bezárt a Tiszaligeti strandfürdő – megkezdődött az új fürdőkomlexum építése

Teljesen felújítják a Tiszaligeti strandfürdőt Szolnokon. A kivitelezés a fürdő teljes területét érinti, így a strand 20 hónapra bezárta kapuit augusztus 21-én. 7,5 milliárd forintból új medencék, csúszdapark, fedett fürdő, valamint kiszolgáló létesítmények is épülnek. Emellett a szálláshelyeket is bővítik a jövőben.

„Ennek a fürdőfejlesztésnek a lényege az, hogy egy sok ezer négyzetméteres fedett fürdő épüljön meg, termálfürdő gyógyszolgáltatással, mellette pedig a strand területe is újuljon meg teljesen. Legyen új 50-es medence, csúszdapark, épüljön egy új 25 méteres medence és strandként is a lehető legmagasabb szinten szolgáltasson” – nyilatkozta Szalay Ferenc polgármester.

Mint korábban a termalfurdok.com is megírta, a fejlesztés részeként a területen lebontják a régi kabinokat, a nyári öltözőket, a kör alakú termálvizes medencét, a gyermekmedencét és a régi szaunaépületeket. Az úszó- és a tanmedence, a téli bejárat új öltözői, az élménymedence és a csúszdák viszont megmaradnak, de azokat is átalakítják, felújítják. Az új élményfürdőben szabad- és beltéri medencék is várják majd a látogatókat, a gyerekek vízi csúszdákon és játszótéren is szórakozhatnak majd . A megújult fürdőben sportpályák, játszóterek, sétány és fitneszpark is várja majd a vendégeket. A csónakázó tó új napozóstéggel bővül, mellette hangulatos teraszos vízparti büfé működik majd. A strand kedvelt környezete, a hatalmas parkos, ősfás terület megmarad és komfortosabbá válik. A fürdő 46 új parkolóhellyel és kerékpártárolókkal is gyarapszik.

A kivitelezés május hónapban indult volna, azonban a kivitelező az önkormányzat kérésére csak augusztus 20-a után kezdte meg a munkákat. A beruházás időtartama 20 hónap, a kivitelezés a fürdő teljes területét érinti, így a strand bezárt augusztus 21-én.

A bérletet vásárló, rendszeresen úszó szolnokiak számára a MÁV strand nyitásáig tartó átmeneti időre a kieső vízfelületet pótolni próbálja az önkormányzat. Szeptember 2-ától a Vízilabda Aréna hétfőtől szombatig biztosítja a medence használatát az úszók részére naponta 5.45 órától 8.00 óráig. A Kanizsa Tivadar Tanuszoda hétfőtől péntekig 5.45 óra és 8.00 óra között valamint 18.00 óra és 20.00 óra között biztosítja a lakossági úszást. Mindkét intézményben korlátozott a rendelkezésre álló kapacitás, ezért hetente három napon tudják biztosítani a bérlet vásárlás és úszás lehetőségét egy személy részére, hétfő-szerda-péntek, vagy kedd-csütörtök-szombat napokon. Telefonon érdeklődni az 56/503-428 telefonszámon lehet.

Forrás: termalfurdok.com / hirado.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.