Mezőkövesdi Zsóry Gyógyfürdő élményfürdő

Bezár a mezőkövesdi Zsóry Fürdő egy része, valamint a szegedi Anna Fürdő is

Továbbra is működik viszont a zalakarosi fürdő, a település szállodáiban jelentős áremelés várható.

December 19-én az elszálló energiaárak miatt bezár a szegedi önkormányzat tulajdonában lévő Anna Fürdő, és a tervek szerint március 3-ig biztosan nem is nyitnak ki újra – írta a Telex a Termalonline hírére hivatkozva.

Október 17-től hasonló okokból határozatlan időre bezárják a mezőkövesdi Zsóry Gyógyfürdő épületében lévő uszodát és élményfürdőt. A gyógyfürdő többi része (azaz a gyógymedencék, a jacuzzi, és a gyermekpancsolók) továbbra is nyitva maradnak.

Nem zárják be viszont a kifejezetten turizmusból élő Zalakaros fürdőjét. A 24.hu szerint a település döntéshozói arra jutottak, hogy a fürdő bezárását az egész település turizmusa megszenvedné, ezt pedig nem szeretnék.

Pedig az energiaköltségek drasztikusan nőttek:

2019-ben a gázra 39 millió forintot fizettek, az idei évben több mint 260 millió forintot.

Csökkentett nyitvatartással, áremeléssel, épületrészek lezárásával, „humánerőforrás optimalizálással” próbálnak reagálni a helyzetre. Utóbbi azt is jelenti, hogy október 1-től tíz kollégától megváltak.

A településen 335 magánszálláshely és 14 hotel működik, de nehezen viselik a megnövekedett terheket, a legtöbb helyen 30-35 százalékos áremeléssel próbálkoznak túlélni.

rtl.hu

Nyitókép: Mezőkövesdi Zsóry Gyógyfürdő

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.