Bachledka Treetop

Bachledka Treetop

Igen látványos és szórakoztató lombkorona-tanösvény található Szlovákiában a Bachledova-völgyben(Bachledova dolina) Ždiar település mellett. A 2017-ben átadott Bachledka Treetop fő látványossága a 32 méter magas kilátó, amelyről 67 méter hosszú spirális csúszda vezet le.

A Bachledova-völgyben található lombkorona-tanösvény a Belianske-Tátrában (Bélai-Tátra), a Pieniny Nemzeti Parkban található, egyben Szlovákia új turistacsalogató látványossága. A felvezető turistaút tanösvényként is funkcionál, a völgyből pedig újonnan kialakított panorámás gondola 7 perc alatt szállítja fel a látogatókat. A kilátótornyába egy 631 méter hosszú spirális járdán lehet közlekedni. A felvonó és a Treetop ösvény akadálymentesített, így babakocsival és kerekesszékkel is bejárható.

Bachledka Treetop

A lombkorona tanösvény attrakciói

Sétány

A fából készült tanösvény teljes hossza 1234 méter: a sétány 603 méter hosszú, nyomvonala a talaj fölött 24 méteres magasságban vezet be a tűlevelű erdő világába. A kilátóig vezető spirális sétány pedig 631 méter hosszú, és mindkettő akadálymentesített. Az ösvény szélessége közel 2 méter, és összesen 120 oszlop tartja. A tökéletes láthatóságot a nyomvonalakat határoló átlátszó hálók teszik lehetővé.

Kilátótorony

A 32 méter magas fakilátótorony átmérője 10 méter. A kilátótorony egyszerűen megközelíthető az akadálymentesített spirális járdán keresztül. A kilátón egy speciális távcső is található, amely bemutatja a környező hegyek nevét és magasságát is.

Népszerű a kialakított 67 méter hosszú száraz csúszda, amelyet 120 cm magasságnál nagyobb gyerekek, és felnőttek vehetnek igénybe.

Bachledka Treetop

Adrenalin háló, és adrenalin sarkok

A torony panorámás teraszának közepén egy hatalmas háló is található. A kifeszített műanyag adrenalin hálót akár felnőttek is biztonsággal kipróbálhatják, amellyel 32 méter mélybe lehet letekinteni.

A nyomvonal mentén 3 adrenalin sarok található, amely remek alakalom az egyensúlyérzék fejlesztésére.

Egyéb attrakciók

Bobpálya: A Tátra leghosszabb (1200 m) bobpályája, 15 kanyarral, amely a felső felvonóállomás közelében található.

Gyermek tanösvény: A Kubik mackó játékosan vezeti be a gyerekeket a környék állat és növényvilágába. A 300 méteres ösvény 8 megállóval rendelkezik, amely a játszótér és a torony között vezet.

Játszótér és trambulin: A felső felvonóállomás és a Treetop ösvény bejáratánál lévő játszótereken alagút, hinták, mászókák, mesebeli vár is található.

Bachledka Treetop

Megközelítése

A tanösvényt a Magas-Tátra irányából Ždiar településtől lehet megközelíteni. Gyalogosan, vagy a völgyben lévő parkolóból egy kabinos felvonó Gondola Bachledka segítségével lehet feljutni. Az alsó állomás 926 m, a felső állomása pedig a tengerszinttől 1180 méter magasságban van. Biztonsági szempontból a létesítmény üzemeltetői a felvonóval való megközelítést ajánlják.

Nyitvatartás

Egész évben látogatható, az utolsó belépés 1 órával a zárás előtt történik.

Május-Június és Szeptember: 09:00-17:00

Július-Augusztus: 09:00-18:00

Október-Április: 09:00-16:00

A Jezersko felvonó kizárólag a síelők és snowboardosok számára használható.

Bachledka Treetop

Belépőjegy

A belépőjegyek a Bachledka Ski & Sun üdülőhely pénztárában, illetve a Treetop sétány bejáratánál lévő jegypénztárban vásárolhatók meg. Készpénz (Euró) és bankkártyás fizetés elfogadott, a gyermek életkorát igazoló dokumentumot be kell mutatni.

3 év alatt ingyenes, a spirálcsúszda ára 2 €/fő.

 

Jegytípus                                             Lombkorona ösvény+felvonó                           Lombkorona ösvény                    Gondola Bachledka visszaút+                   Gondola Bachledka visszaút                                                                                                                                               felvonó                                                             

Felnőtt jegy                                      20,00                                                                              20,00 €                                                 11,00

3-14 éves+65 éves korig          16,00 €                                                                             7,50 €                                                    9,00

Családi jegy

(2felnőtt+max.2gyerek)           49,00 €                                                                             25,00 €                                                 27,00

További- 14 éves gyerek          13,00 €                                                                             6,00 €                                                    7,00

                                                                                                                                                                

Parkolás

A legközelebbi parkoló a Bachledka Ski & Sun üdülőhelyen található, ára 3 €.

A Bachledova dolina parkolóból pedig új panoráma gondolával lehet feljutni.

Elérhetőség

Ždiar,Bachledova dolina

Telefonszám: +421 52 44 98 101

E-mail: info@bachledka.sk  I Web: www.chodnikkorunamistromov.sk

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.