szabadstrand

A vízparti fürdőzés aranyszabályai

Beköszöntött a nagy meleg, és kánikulai napok is előfordulnak, így már nemcsak a fedett strandok, hanem a természetes fürdővizek szezonja is elkezdődött. Ennek megfelelően sokan szeretnének vízben találni hűsítést, éppen ezért nem árt néhány egyszerű szabályt figyelembe venni, hogy senkit ne érjen baj a szabad vizek mellett, és valóban a kikapcsolódásról szólhasson a fürdés.


Az első és legfontosabb, hogy csak ott fürödjünk, ahol ez engedélyezett! Emellett a rendőrség jó tanácsai között szerepel, hogy lehetőség szerint ismerjük meg a fürdésre igénybe venni kívánt vízterület sajátosságait, mederviszonyait, tájékozódjunk a várható időjárásról és a segélykérés módjairól. Gyengén úszók csak sekély vízben fürödjenek. Aki nem tud úszni, mély vízbe még felfújható fürdőeszközzel se fürdőzzön! Kisgyermeket egy pillanatra se hagyjunk felügyelet nélkül a vízparton!

Ne fürödjön közvetlenül étkezés után, teli gyomorral! Szív- és érrendszeri, légző, valamint mozgásszervi betegségben szenvedők egyedül soha ne fürödjenek! Gumimatrac, vízibicikli használata során felhevült testtel nem szabad vízbe ugrani! Ne ugorjunk a vízbe anélkül, hogy előzetesen nem győződtünk meg a vízmeder mélységéről!

Forrás: boon.hu

Fotó: MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.