Széchenyi Gyógyfürdő

A világ második legpihentetőbb helyévé választották a Széchenyi fürdőt

A Spa Seekers nevű weboldal elhatározta, hogy segít megtalálni a világ legpihentetőbb úti céljait. A rangsorának összeállításakor utazási értékeléseket vett alapul.

Azokat a helyeket gyűjtötte össze, amelyek vendégértékeléseiben a leggyakrabban fordult elő a „pihenés” kifejezés. A kutatásba szállodákat nem vont bele. Az egyes országok győzteseit összevetették egymással, így született meg a végleges rangsor, amely lefedi a világ minden pontját.

A győztes az izlandi Kék lagúna lett, a második helyen pedig a Széchenyi fürdő végzett,

olyan ikonikus helyeket megelőzve, mint az angliai Thermae Bath Spa vagy az új-zélandi Hanmer Springs.

széchenyi fürdő szecska
MTI fotó

Így néz ki a top 50-es lista első tíz helyezettjének rangsora:

 1. Kék lagúna, Izland
  2. Széchenyi-fürdő, Magyarország,
  3. Thermae Bath Spa, Anglia
  4. Luxembourg Gardens, Franciaország
  5. Parque del Retiro, Spanyolország
  7. Hanmer Springs termálmedencék, Új-Zéland
  8. Szent István Zöld, Írország
  9. Jardin Majorelle, Marokkó
  10. Royal Botanic Gardens Victoria, Ausztrália

Nem ez az első alkalom, hogy egy ranglista előkelő helyén találja magát a Széchenyi fürdő. Ahogyan azt a Lelépő is megírta, a SpaSeekers még tavaly elkészítette a világ legvágyottabb fürdőinek a listáját is. Akkor az Instagramos hashtageket vették alapul. Ebben az összehasonlításban is második helyen végzett a gyönyörű budapesti hely. A fürdőt akkor is egyedül az izlandi Kék lagúna tudta megelőzni, harmadik helyen a marokkói La Momounia végzett.

Forrás: lelepo.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.