félixfürdői_strand

A termálvíz mellé kell valami plusz

Európai uniós forrásokból libegőt építene ki Félixfürdő és a közeli Somló-hegy között a váradszentmártoni önkormányzat.

Cristian Laza szentmártoni polgármester bejelentése szerint a tervezés még csak az elején tart, de felpörgetnék, mivel azt szeretnék, ha a 2021–2027-es költségvetési időszakban sikerülne megvalósítani.

„Azért jutott eszünkbe egy hasonló beruházás, mivel a termálvíz jól ismert jótékony hatásai mellé kell valami plusz, amivel más turistákat is ide tudunk csábítani. Ez a beruházás mind az utazásszervezők, mind a helyi önkormányzat számára extra értéket hozhat. Nagy terveink vannak, és jó, ha nagy dolgokra törekszünk, mivel megvalósíthatóak. Csak legyen akarat” – idézte a Félixfürdőt és Püspökfürdőt is magába foglaló település elöljáróját a Bihon.ro helyi portál.

Nem ez az egyetlen terv a helyiek által a Somló-hegyi kráterként emlegetett turisztikai látványosságnál, már zajlik egy kilátó építése is, amely a hivatalos nyilatkozatok szerint nagyjából 80 százalékban készen is áll, és várhatóan a tavasszal látogathatóvá válik. Egy 12 méteres építményről van szó, amelyről be lehet majd látni a két fürdő mellett Nagyváradot is.

Mint ismeretes, Félixfürdőt és Püspökfürdőt is turisták ezrei keresik fel az év minden szakában, hiszen a termálvíznek köszönhetően minden évszakban lehet csobbanni. Ugyanakkor jelen pillanatban mindkét fürdőhelyen jelentős infrastrukturális beruházások zajlanak, a víz- és csatornahálózat kiépítése mellett korzókat alakítanak ki. Püspökfürdőn a régi Vénusz strand helyén a Turism Felix Rt. élményfürdőt alakít ki, a beruházás viszont rendkívül lassan zajlik.

Forrás: kronikaonline.ro

Fotó: Hamarosan a 12 méteresre tervezett Somló-hegyi kilátóról, majd libegőből is visszapillanthatunk a félixfürdői strandra • Fotó: Facebook/Ștrand Apollo-Felix

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.