nagyváradi váradőssi termálfürdő

A relaxáció helye lesz a debreceni fürdők újabb konkurense

Újabb termálfürdőt terveznek Nagyváradon a meglévő, a városba számos turistát vonzó Nymphaea élményfürdő mellé, a projektről hétfőn lakossági közvitát hirdettek. A váradőssi termálfürdőt a meglévő strand területén, uniós pénzből, két év alatt építenék meg.

Az önkormányzat közleménye szerint a váradőssi termálfürdőt a meglévő strand területén alakítják ki, melyet inkább az idősebb lakosok látogatnak.

A városban működő, hét éve épült Nymphaea akvaparkkal ellentétben ez inkább a relaxáció helye lesz, nem a szórakozásé – írták. Előbbit ugyanis többnyire kisgyerekes családok keresik fel Románia számos megyéjéből.

nagyváradi váradőssi termálfürdő terv
Fotó: Nagyváradi polgármesteri hivatal

A projekt szerint az új termálfürdőben beltéri és kültéri medencék, napozó és wellnessrészleg, fitneszterem, étterem, mediterrán növényekkel beültetett kert is lesz. Uniós pénzből, két év alatt építenék meg a tervek szerint.

A fürdő a rendelkezésre álló terület kétharmadát foglalja majd el, 32 ezer négyzetmétert, a strand továbbra is megmarad. Az épületegyütteshez egy 150 férőhelyes parkoló is tartozik majd.

Nymphaea élményfürdő bőven visszahozta az árát

Nagyváradon a városi strand helyén épült Nymphaea élményfürdő az önkormányzat egyik legjövedelmezőbb beruházása. Szeptemberi adatok szerint hétéves fennállása alatt 2,1 millión látogatták meg, 9,5 millió euró profitot termelt.

Főleg belföldi turisták keresik fel, Erdélyből és Dél-Romániából is érkeznek vendégek, akik korábban a román-magyar határ melletti magyarországi fürdővárosokat, vagy a közeli Félix- és Püspökfürdőt látogatták főleg.

nagyváradi váradőssi termálfürdő terv
Fotó: Nagyváradi polgármesteri hivatal

A szecessziós palotáiról és termálforrásairól híres Nagyváradot 2020-ban nyilvánították országos jelentőségű idegenforgalmi helyszínné.

MTI

 

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.