Omorovicza kozmetikumok

A magyar fürdőkultúra nagykövetei – az Omorovicza termékek

Számos cég hasznosítja a magyar gyógyvizet vagy a természetes anyagok, növények erejét gyógyászati vagy kozmetikai célra. Magyar gyártású prémium kozmetikumok nemcsak hazánk szállodáiban, szépségszalonjaiban elérhetőek, hanem egyre keresettebbek külföldön is. Ezekből mutatjuk most be a luxus kozmetikumok világába tartozó Omorovicza termékeket.

A luxus kozmetikumok világába tartoznak az Omorovicza termékek. Megteremtőik, Stephen és Margaret de Heinrich de Omorovicza, a család magyar gyökereit kutatva érkeztek hazánkba és annyira megtetszett nekik a magyar gyógyvizek hatása, hogy megbízták a szegedi Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikát  a vizek bőrgyógyászati hatásainak kutatásával. Ezenkívül, egy olyan – ma már szabadalmaztatott – eljárást lett kifejlesztve, amely megkönnyíti az ásványi anyagok felszívódását a bőr mélyebb rétegeiben is. Innen a levédett  Mineral Cosmetology kifejezés. A hatóanyagok legfontosabb összetevőit a Gellért fürdő termálvize, a C-vitamin és a hévízi iszap jelentik.

A magyar termálvíz különlegessége abban rejlik, hogy a Kárpát-medence felszíne alatt bizonyítottan vékonyabb a földkéreg a világátlaghoz képest, és igen gazdagok ásványi anyagokban.  Ilyenek többek között a cink, mely felelős az egészséges bőr kialakulásáért, öregedés mérsékléséért, a magnézium, mely fontos a sejt regenerációban, vagy a mangán, mely szintén öregedést lassító és ásványi anyagok felszívódását segítő, továbbá a szelén, mely csökkenti a gyulladásokat. Így az Omorovicza kozmetikumok titka is kiemelkedően magas ásványi anyag és vitamintartalmukban rejlik. Mindezek  modern anti ageing technológiával kombinálódnak. Az összes terméket Magyarországon gyártják (Fóton és Veszprémben).

Nemzetközi magazinok mutatják be a készítmények, külföldön sztárok szépülnek általa, míg itthon kevésbé ismert.

Forrás: itthon.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.