Sveti Stefan

8+1 különleges strand Montenegróban

Montenegró lenyűgöző szépségű partvonala évek óta vonzza a turistákat, a kristálytiszta vízű öblöket magas hegyek ölelik körül. Különösen Budva népszerű, fényűző jachtokat, pompás szállodákat és épületeket találhatunk. Nevezetes a luxus üdülősziget Sveti Stefan, de lenyűgöző látványt nyújt az élénkvörös homokú Crvena Pláza. A kedvező széljárás miatt a tengerpart a szörfösök paradicsoma.

Budva Riviéra legjobb strandjai

A Budva Riviéra a Lovćen hegy lába alatt terül el, amelyet gyönyörű tengerparti települések tesznek vonzó úti céllá.

Slovenska Pláza

Budva Montenegró tengerpartjának fővárosa, egyben turisztikai központja. Különösen felkapott üdülőhely a tövében húzódó 11 km hosszú homokos szakasz miatt, ahol sziklás és apró kavicsos szakaszok váltakoznak. Budva keleti részén a citadella, és a podmaine-i kolostor közelében található a városi strand a Slovenska Pláza, amely egy festői sétány mentén húzódik. Az óvároshoz eső résznél kavicsos és homokos a partja, míg Becici felé inkább kavics a jellemző. A víz lassan mélyül, a part talaja hol homokos, hol pedig kavicsos. Turista idényben elég zsúfolt, a strandon napernyők és ágyak bérelhetők. A vízisportok fellegvára: vízisí, jet ski, szörf, vízi ejtőernyőzés, és bugee jumping is elérhető.

Budva Slovenska Plaza

 

Morgen strand

A sziklák által övezett Morgen strand Budva óvárosa közelében található, a nyári főszezonban fizetős strandként működik.

Morgen plaza

Becici strand

A legszebb szakasz a Becici strandnál található, amely kék zászlós, és alig 2 km-re fekszik Budvától. A strandon homokos és kavicsos partszakaszok váltakoznak.

Becici strand

 

Rijeka Reživići strand

A Budva Riviéra legjobb strandja a Rijeka Reživići. A tömeg elől elrejtve, egy sziklákkal körbevett  öbölben húzódik, ahol rendkívül kristálytiszta víz található.

Budva Rijeka Rezivici

Sveti Nikola-sziget strandja

Budvától 1 km-re, a Slovenska Plazával szemközt található a Sveti Nikola-sziget. Budva különleges attrakciójának számít, ennek ellenére még a főszezonban sem zsúfolt. A szigeten sziklás és apró kavicsos vad partszakaszok váltakoznak.

Sveti Nikola sziget

Petrovaćka Pláza

A Petrovaćka Pláza szintén népszerű strand. Kedvelt a búvárok körében is, a szárazfölddel szemközt található Sveta nedelja és a Katić-szigetek miatt, de turistahajóval is megközelíthetők. A 600 m hosszú vörös homokos strand része a természetvédelmi övezetnek.

petrovac plaza

Sveti Stefan strandja

Budvától 5 km-re fekvő Sveti Stefant egy keskeny szoros köti össze a szárazfölddel, az egyik legkedveltebb fürdőhely az Adriai-tengeren. A félsziget jobb oldalán lévő strand a Sveti Stefan Hotel vendégei számára van fenntartva. Számos strand található a bal oldalon, azonban ezek egy része fizetős, de ingyenes strand is található. A strandon napernyők és napozóágyak bérelhetők.

Sveti Stefan strand

Ulcinj Riviéra strandjai

Velika Plaža

 Ulcinj az albán határ közelében található a tengerparton Montenegró déli felében. Nemcsak középkori óvárosa, de lenyűgöző panorámája miatt is kedvelt úti cél. Festői strandokkal rendelkezik, amelyekben a sziklás öblök váltakoznak a homokos partszakaszokkal. A parton sorakozó fenyőerdők miatt a levegőnek is különlegesen édeskés balzsamos illata van. Az óvárostól déli irányba haladva több strand is található, a vár alatt lévő kis strandtól vízibuszok is közlekednek.

Ulcinj Velika Plaza

A Velika Plaža a város és egyben Montenegró legnagyobb strandja, mintegy 10 km hosszan terül el. A part fekete vulkanikus homokkal borított, a tengervíz a part közelében sekély, és fokozatosan mélyülő. A strandnál kitesurfing állomás is található, de partszakasz a mindennap fújó nyári szelek miatt a szörfözők körében is kedvelt.

+1 különleges strand

Sutomore – Crvena Plaža

A Bar-i Riviérán, a Sutomore és Bar között húzódó kis öbölben található a festői Crvena Plaža, amely népszerűségét a vörös homoknak és a víz alatti vörös színű kavicsoknak köszönheti. Az egy km hosszú strandot sűrű erdők határolják.

Sutomore Crvena Plaza

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.