sup

6+1 kiváló hazai strand a supozásra és strandolásra

A supozás egyre népszerűbb sporttevékenység, emellett a családi kikapcsolódásra is kiváló. Összegyűjtöttünk olyan hazai helyszíneket- szabadstrandokat és fizetős strandokat, ahol SUP-pal vízre lehet szállni, és egyben kiváló strandolási lehetőséget is nyújtanak.

A SUP (stand up paddle) és a supozás mint sporttevékenység 2010 elején jelent meg először hazánkban, azonban az elmúlt években egyre népszerűbb: közösségi programként, testmozgásként és a természeti környezetben történő kikapcsolódásként. Előnye, hogy korlátlan szabadságot élvezhetnek a követői, hiszen bármelyik tavon, és folyó parton vízre lehet szállni. Vannak kifejezetten supozásra alkalmas szabadvizek, jó példa erre a Győr környéki Marcal, amely lassú sodrása miatt kezdőknek is ideális, vagy a Ráckevei Soroksári Duna ág (RSD), ahol stég is megkönnyíti a vízre szállást. A Szentendrei Duna ágon erősebb sodrásra kell felkészülni.

Szentendre – Postás strand SUP pont

A Dunakanyar Magyarország talán legszebb tájegysége. A természetes fürdőhelyek mindig sok látogatót vonzzanak, szabadstrandokra sokan érkeznek a fővárosból felfrissülni, úszni és supozni. A közelmúltban újult meg a szentendrei Postás strand, amely Szentendre első hivatalos szabadstrandja, és SUP pont. A Postáson kulturált körülmények mellett lehet pihenni, nemcsak homokos plázs, napernyők, napozóágyak, játszóeszközök, fitneszpark található, de új öltözők és mosdók is kialakításra kerültek.

sup

Ráckeve – Vadkacsa szabadstrand- SUP pont

A Ráckevei-Soroksári Duna-ág jelentős természeti vonzerővel rendelkezik. Kisgyerekkel érkezőknek főként Szigetcsép ajánlható, itt homokos a vízpart, és lassan mélyül. Ráckevénél SUP, kajak és kenu is kölcsönözhető, de Tassnál szörfözni is lehet a Dunában. A ráckevei strand a Dömsödi út mentén található, a Ráckevei-Soroksári Duna-ág legszebb vidéke, a vízminőség pedig kiváló. A Vadkacsa szabadstrand területén korszerű mosdó és öltözők, valamint új kondipark, sportpályák is találhatók. A strandon SUP, kajak és kenu kölcsönző is működik, de lehetőség van egyéb vízi jármű kölcsönzésre, amellyel a környék lagúnái és varázslatos szigetei járhatók be.

Siófok – Sóstói strand

Siófok keleti részén található a Sóstói strand, a supozáshoz a lejáró a strand mellett található. A fizetős strandon hatalmas homokozó, biztonságos játékelemekkel bíró játszótér, napozóterasz is található, amelyet a szezonra napernyőkkel és napozóágyakkal szerelnek fel. A Sóstói standon új, három napozóstéges bejáró segíti a víz megközelítését.

sup

Balatonfűzfő – Zagykazetta

A Balaton keleti kapuja remek helyszín az aktív kikapcsolódásra. A parti fekvéséből adódóan számtalan vízi sport lehetőséget kínál szörfözésre, vitorlázásra, vagy supozásra. A strandjain lévő árnyas partszakaszok, fövenyes pancsolók, és játszóterek miatt egyre többen választják balatoni nyaralás helyszínéül. A balatonfűzfői Zagykazetta népszerű a hazai szörfösök körében. A természeti adottságokból fakadóan a hazai szörfösök kedvelt bázisa. A Zagykazetta a Beach Fesztivál helyszíneként is ismert, egyben a hazai kitesurf helyszíne. A kiváló infrastruktúrája, és a déli szelek miatt ideális a kitesurf, SUP, kajak és vitorlázás gyakorlói számára.

Balatonakarattya – Gumirádli strand

Balatonakarattyán több strand is található, a Gumirádli strand a 71-es főúrtól letérve érhető el, a Bercsényi lejárón, az Aligai utcában. A strand területén vagy a strandlépcsőn, vagy a homokos szakaszon lehet vízre szállni. Található büfé, fajátszótér és homokozó, valamint vízimentő is. A terület jelentős részén a lombos fák árnyékot biztosítanak. A vízpart kevésbé alkalmas a kisebb gyerekeknek, mivel a bemenet környékén a talaj kissé süppedős és iszapos, de a parttól távolodva a már keményebb talajt érezni a lábunk alatt. A strand területére kutya nem vihető be, de horgászási lehetőség adott a kijelölt területen.

 

Balatonkenese – Alsóréti szabadstrand

A balatonkenesei Alsóréti szabadstrand kedvelt a nyaralók körében, a családias méretű és hangulatú strand a 71-es főútról letérve a Parti sétányon található meg. A vízre helyezéshez bejárót helyeztek ki. A strandolók a vízpartot egy stégen keresztül közelíthetik meg, amelynek egy részén napozásra, és strandeszközök lerakására is elegendő hely található. Habár a szezonban nagyobb a forgalom, kedvelt a kiépített infrastruktúra miatt: büfé épületek, mosdók, WC, öltözők és zuhanyzók is találhatók. A strand területén játszótér és ingyenes kerékpár tárolási lehetőség is elérhető.

+1 Tisza-tó – Abádszalók Tisza-tó Strand

A hazai vízpartok között a Tisza-tavi Abádszalók az egyik legnépszerűbb nyaralási célpont. Sarud is kedvelt, amelyet a Tisza-tó homokos tengerpartjaként is emlegetnek. Abádszalók napjainkban igazi turista paradicsommá fejlődött, az Abádszalóki-medence közismert az extrém vízisportokról – kijelölt jet-ski pályák is találhatók. Egy helyen minden kipróbálható az adrenalin élményt nyújtó sportoktól kezdve a hagyományos vízi sporteszközökig. A Riviéra Vízisportnál akár saját deszkával is vízre lehet szállni, de bérlésre is van lehetőség. A parton és a mólón lehet vízre szállni. A strand területén több külön álló rész van kialakítva, külön a víziejtőernyőzésre, és külön öböl a kisgyermekek számára.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.