Gyenesi Lidóstrand balaton

6 legszebb strand Magyarországon

Magyarországon a turizmus az egyik legfontosabb iparág, hiszen az ország GDP-jének több mint 5%-át teszi ki. Ez nagyrészt azért van, mert nyáron sokan döntenek úgy, hogy elindulnak egy közkedvelt magyarországi fürdőhelyre vagy strandra, hogy lehűtsék magukat a kánikulában.

Persze ilyenkor is vannak olyanok, akik inkább otthon maradnak, bekapcsolják a klímát, és megnéznek egy filmet, vagy inkább egy szerencsejáték-oldalon játszanak. Számos online casino Magyarország területén is elérhető már, de fontos, hogy mielőtt bárhol is regisztrálnál, alaposan elolvasd a beszámolókat az adott oldalról.

Ha pedig inkább egy fogadási szelvényt adnál fel, ma már azt is megteheted az interneten. A magyar sportfogadó oldalak sokaságában könnyen találhatsz olyan platformot, amely mindenben megfelel az igényeidnek. A kaszinomagyar értékelései ebben az esetben is jó kiindulópontot nyújthatnak.

Természetesen azt is megértjük, ha inkább azonnal szednéd a cókmókodat és csobbannál egyet egy közeli tóban vagy folyóban. Ebben a cikkben ehhez fogunk tanácsokat adni. Íme a legszebb és legnagyobb strandok Magyarországon!

1.   Lidó Strand, Vonyarcvashegy

A Vonyarcvashegyi Lidó strand neve azért lehet ismerős az olvasóknak, mert már többször is elnyerte a legsportosabb balatoni strand címét a Balaton Szövetségtől. A döntést azonnal megérthetjük, ha ellátogatunk erre a gyönyörű Balaton-parti településre. Sportolási lehetőségekből tényleg nincs hiány: van itt szörfiskola, wakeboard, minigolf, de még vízisíelhetünk is a magyar tengerben, ha épp ahhoz van kedvünk. Ráadásul a homokos partszakasz miatt olyan, mintha nem is Magyarországon lennénk. De a fröccs és a lángos persze itt is megtalálható, ami azt bizonyítja, hogy otthon vagyunk. Ha érdekelnek a különleges és nagy strandok Magyarországon, Vonyarcvashegyre mindenképp megéri ellátogatni!

Vonyarcvashegy Lidó strand Balaton

2.   Délegyházi tavak

Ha inkább Pest környékén maradnál, a Délegyházi tavak remek választás lehet egy hűsítő nyári naphoz. A belvárostól mindössze 27 kilométerre található strand valójában nyolc tóból áll, amelyek 300 hektáron terülnek el. Itt is rengeteg a sportolási lehetőség: a látogatókat vízisivel, szörffel, csúszdaparkkal várják. Az sem utolsó szempont, hogy a délegyházi tavakat akár kutyával is meglátogathatjuk, és rengeteg a gyerekprogram is, a hely tehát kitűnő célpont lehet egy családi hétvégéhez. A felnőttekre is gondoltak, a nudista strand az extrémebb fürdési lehetőségeket kereső látogatók igényeit elégítheti ki.

3.   Napfény strand, Balatonlelle

Ha érdekelnek a szép strandok Magyarországon, a lellei Napfény strandot semmiképp sem szabad kihagyni. A homokos part teljes mértékben a tengerpartok világát idézi meg, természetesen a jól ismert balatoni elemekkel. A strand gyerekkel is jó választás lehet, hiszen – ahogy azt a déli parttól várnánk – a víz itt is sokáig nagyon sekély, és lassan mélyül. Szórakozási és kikapcsolódási lehetőségekből biztosan nem lesz hiány, főleg nyáron. A relaxációról olyanok gondoskodnak, mint a pezsgőfürdő, a masszázsfal, illetve a szauna.

Balatonlelle Napfény Strand és élményfürdő

4.   Tisza-tó strand, Abádszalók

Az abádszalóki strand a legnagyobb fürdőhely a Tisza-tónál, és elképesztően izgalmas lehetőségeket tartogat az ide látogatók számára. Van például egy óriáscsúszda, de itt még jet-ski, vízi bob, kajakozás és sok más sportolási lehetőség is elérhető. Esténként pedig akár el lehet menni egy koncertre vagy egy diszkóba, de akár be is járhatod a környéket egy csónakkal vagy egy kerékpárral. A Tisza-tó strandnak viszont van egy hátránya, mégpedig az, hogy gyakorlatilag a szocializmus óta nem nyúltak hozzá, és igencsak ráférne a felújítás.

Abádszalók - Tisza-tó Strand

5.   Postás strand, Szentendre

Íme még egy célpont Budapest környékén, amely felkerült a legszebb strandok fürdők Magyarországon listánkra. A szentendrei Duna-parton található strand egy 150 méteres homokos partszakasszal, rendkívül gyorsan mélyülő vízzel rendelkezik. Nyáron a környék megtelik a turistákkal, ami részben annak is köszönhető, hogy számos büfé, játszótér, foci- és teniszpálya található a strand közvetlen közelében. Az is a Postás strand mellett szól, hogy kutyabarát helynek számít, azt viszont a hátrányok közé sorolnánk, hogy alig van árnyékos hely a teljes partszakaszon. Ennek ellenére a Postás strand jó választás lehet, ha Budapest közelében szeretnél fürdőzni.

6.   Sport Beach, Gárdony

Persze hogy is hagyhatnánk ki a Velencei-tót, a Balaton „kistestvérét” a listáról. A gárdonyi Sport Beach és Kemping rengeteg programmal várja az ide látogató turistákat. A többi között ilyen a tóátúszás, a kerékpáros nap, vagy a Volkswagen márkatalálkozó. Emellett rengeteg sportpályát is találhatunk itt, és a Sport Beach az ország első ökostrandjaként hirdeti magát. Idén nyáron tehát érdemes kihasználni, hogy a Velencei-tó vízszintje lassan visszatér a normális állapotába. Fürdőnadrágokat bepakolni, és irány Gárdony!

Végszó

A magyarországi turizmus várhatóan idén is remekül fog teljesíteni, és ez nagyrészt a nyári szezonnak köszönhető. A nyarak egyre melegebbek, de az országunkban szerencsére rengeteg olyan fürdőhely található, ahol lehűsíthetjük magunkat. Mind a Balaton, mind a Velencei- és a Tisza-tó partján vannak olyan strandok, ahol a fürdés mellett számos sportolási és kikapcsolódási lehetőség várja a látogatókat. És ez nem minden, ugyanis Budapest környékén is meglesz a lehetőségünk erre, gondoljunk például Szentendrére vagy a délegyházi tavakra. Itt az ideje tehát, hogy előkészítsd nyárra a beach body-d!

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.