Római-strandfürdő-budapest-strand

40 százalékkal drágulnak a strandbelépők

Többszöri, fokozatos áremelés után átlagosan 40 százalékkal lesznek drágábbak a főszezoni strandbelépők, mint egy éve ilyenkor. A jó hír az, hogy a felújítás miatt ideiglenesen zárva tartókat leszámítva minden fürdő túlélte a koronavírust és az energiaár robbanását.

A meghosszabbított téli iskolai szünet miatt remekül indult a január a fürdőkben is, de utána jött a szokásos holtszezon, és az első negyedév mérlege még 15 százalékos elmaradást mutat a Covid előtti időkhöz képest – tájékoztatta a Világgazdaságot Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főitkára saját felmérésükről.

Az orosz turisták elmaradását sok gyógyfürdő megérezte ás érzi még mindig – tette hozzá a főtitkár –, miközben a külföldiek Budapestre lendületesen térnek vissza, vidéken még szemmel látható a különbség a Covid előtti és a mostani időszak forgalmában.

A strandszezon még nem kezdődött el, bár az időjárás éppen a május elsejéhez kapcsolódó hosszú hétvégén volt nyárias, és hiába maradt el a meteorológusok által jó előre beharangozott több napos eső, a többség már nem szervezte át a programját emiatt, így csendesen indult a hónap a kültéri medencék környékén.

Fokozatosan nyitnak ki a fürdők, a kültéri, zömében termálvizes medencékben is egyre több a vendég, pünkösdre pedig már majdnem teljes kapacitással működnek majd a strand- és gyógyfürdők – tudta meg az internetes portál. A cikkben olvasható, hogy a strandinfláció is kézzelfoghatóvá válik, a belépőjegyek ára több lépésben összességében negyven százalékkal drágul egy év alatt.

A strandbelépők ára kétezer forint fölé került az idén, Budapesten a történelmi fürdőkben pedig már tízezer forinthoz közelítenek az árak, de a belföldiekre szabott Zsigmondy kártyával ennek a töredékéért be lehet jutni a legdrágább komplexumokba is.

Áremeléssel nyitották az évet, de újabbra már nem készülnek a budapesti fürdők, amelyek a mai naptól beüzemelik az összes élményelemet, mert a vendégek elégedettsége legalább olyan fontos, mint az energiatakarékosság. Hosszú és forró nyárra készül a cég, amely egyre több új rendezvénnyel tervez pluszbevételhez jutni.

A belföldi turizmust élénkíti a Széchenyi-pihenőkártya, de a külföldiek egy részét tartósan elriasztja a közeli háború, ez ma már egyértelműen látszik.

A teljes cikk itt olvasható: https://www.vg.hu/turizmus/2023/05/strandinflacio-40-szazalekkal-dragulnak-a-belepojegyek

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.