Kaposvár Virágfürdő

A kaposvári Virágfürdő a Dunántúl legnagyobb egybefüggő, 4400 m2 vízfelületű élményfürdője.

Akadálymentesített: igen

Ellenjavallatok: elmebetegségek (pszichotikus állapotok), fertőző betegségek, gyulladásos és kopásos mozgásszervi megbetegedések aktív stádiumai, lázas állapotok, pajzsmirigytúltengés (Basedow-kór), rosszindulatú daganatos megbetegedések (fehérvérűség is), rögzült (fixált) magas vérnyomás, szív- és keringési elégtelenség, szívinfarktus utáni állapot (6 hónapig), terhesség, tuberkulózis, vérzékenység, visszérgyulladás, trombózis

Gyógyjavallatok: általános szellemi és fizikai kimerültség, baleseti utókezelés, csont- és ízületi műtétek utáni utókezelés, gyomor és nyombélfekély inaktív stádiumai, idült derékfájás (lumbago), idült gyulladásos mozgásszervi megbetegedések (pl.: rheumatoid arthritis, köszvény, Bechterew-kór stb.) inaktív stádiumai, idült gyulladásos nőgyógyászati megbetegedések, idült ideggyulladások, idegfájdalmak, idült kopásos (degeneratív) csont- és ízületi megbetegedések inaktív stádiumai, idült székrekedés, osteoporozis (csont mészhiányos állapota)

Gyógyszolgáltatások: állandó orvosi felügyelet, általános orvosi vizsgálat, aromakabin, Diadynamic-kezelés, egészségmegőrző tornaprogramok, egyéni gyógytorna, elektromos végtagfürdő, elsősegélynyújtó szolgálat, finn szauna, fodrászat, galvánáramkezelés, gyógymasszázs, gyógymedence, gyógyszeres kádfürdő, gyógytorna, infra szauna, ingeráramkezelés, interferenciakezelés, iontoforézis, kozmetika, magneoterápia, mikrohullámú kezelés, parafangó, reumatológia, Soft lézerkezelés, súlyfürdő, súlyhúzásos ágykezelés, svéd masszázs, szénsavas fürdő, tepidárium, ultrahang kezelés, víz alatti vízsugármasszázs

Egyéb gyógyszolgáltatások: aqua gimnasztika, gerinctorna, víz alatti gyógytorna, zuhanykezelések

Egyéb gyógyjavallatok: depresszió, érszűkület, idült húgyhólyag gyulladás, stressz okozta emésztőszervi panaszok

Fizetési lehetőségek: Bankkártya / hitelkártya, Kaposvár Kártya, Széchenyi Pihenő Kártya

Speciális ellenjavallat: Hepatitis C

TB támogatással igénybe vehető kezelések: 01 gyógyvizes gyógymedence (ideértve a hévízi tófürdőt is), 02 gyógyvizes kádfürdő, 03 iszappakolás, 04 súlyfürdő, 05 szénsavas fürdő, 06 orvosi gyógymasszázs, 07 víz alatti vízsugármasszázs, 08 víz alatti csoportos gyógytorna, 09 komplex fürdőgyógyászati ellátás, 18 éves kor alatti csoportos gyógyúszás

Nyitvatartás

Az aktuális nyitvatartási renddel kapcsolatban tájékozódjon a fürdő hivatalos oldalán

Árak

A legfrissebb belépőjegy árakkal kapcsolatban tájékozódjon a fürdő hivatalos oldalán

Medencék

Medencék száma összesen: 18

Típus: aquapark, élmény-, wellnessfürdő, minősített gyógyfürdő, strand, termálfürdő, uszoda

Víz típusa: termálvíz

Fedett élményfürdő

Gyermekmedence vízköpővel, pezsgőmedence víz-levegő befúvásos hát- és derékmasszázzsal élménymedence sodrófolyosóval, buzgárral, nyakzuhanyokkal, pezsgőággyal, geizírrel és csúszdával

A fedett élményfürdőhöz kapcsolódó 28-31°C hőfokú kültéri élménymedence, sodrófolyosóval, nyakzuhanyokkal, víz alatti pezsgőlapokkal, oldalmasszázzsal és befúvókkal, valamint a 36-38 °C vízhőmérsékletű pezsgőmedence teljessé teszik a családi kikapcsolódást még kedvezőtlen időjárás esetén is.

Strandfürdő

A Dél-Dunántúl legnagyobb egybefüggő vízfelülete 4400 m2-en. 17 féle, összesen 46 db látványelemmel, közkedvelt csúszdákkal.

Hátfal-befúvók, vízernyő, nyakzuhany, vízköpők, övzuhany, buzgárok, gejzírek, kamikaze csúszda, családi csúszda, anakonda, barlangcsúszda, barlangvízesés, vízfüggöny, sodrófolyosó, vízgombák teszik élménnyé a fürdést.

A kicsik külön gyermekmedencében fürödhetnek. Az önfeledt pancsolás öröméről a föléje épített árnyékoló gondoskodik.

A fürdő területén lábtenisz, strandröplabda- és focipálya, játszótér és trambulin várja az idelátogatókat. Étkezésükről számos vendéglátóipari egység, fagyizó és lángossütő gondoskodik.

Gyógyfürdő

A kaposvári gyógyvíz magas ásványianyag-tartalma hosszan tartó fájdalomcsillapító és funkciójavító hatással bír. Kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések, baleseti sérülések kezelésére, idegsebészeti műtétek utáni rehabilitációra, és eredményesen használható nőgyógyászati kezeléseknél is.

Az V-ös kútból érkező, 2015-ben minősített gyógyvíz 55,5 C0–os hőmérsékleten éri el a felszínt, több mint egy kilométeres mélységből (1050 méter) érkezik, ami egyben a minőségének a stabilitását is biztosítja. Az összes oldott ásványianyag-tartalma igen jelentős, 3150 mg/l. Különösen magas a jodid-, a bromid- és a metakovasav-tartalma. (A korábbi, I-es számú kút vize csupán 1850 mg/l ásványi anyagot tartalmaz, igaz, az csak 671 méterről jön föl, a hőfoka 51 °C.)

A fürdő gyógyászati részlegének felszereltsége rendkívül gazdag. Három gyógyvizes medence, reumatológiai szakorvosi felügyelet és gyógytornászok is rendelkezésre állnak.

Uszoda

A kaposvári Virágfürdőben két fedett uszoda található. A 25 m-es úszómedencét kizárólag vendégeink vehetik igénybe. Vízhőfoka: 27 Co. A sportolók, úszók, vízilabdázók és szinkronúszók a sátras lefedéssel üzemelő 50 m-es versenymedencét használják, amely számos országos és regionális úszóverseny, valamint vízilabda-mérkőzés színhelye. Ez a dél-dunántúli regionális úszóközpont: itt történik a Somogyot, Tolnát és Baranyát összefogó utánpótlásképzés. Mindkét medence vízforgatós üzemmódban működik.

A sportolók részére fenntartott 50 m-es medencében a tanévet követően, június 15-től augusztus 30-ig a vendégek számára is biztosítunk legalább egy pályát. A szabad pályát, illetve pályákat az úszómester jelöli ki. Ugyanakkor a Virágfürdő sportesemények és –rendezvények céljára felhasználja az 50 méteres medencét, és természetesen ezekben az időpontokban nem biztosított a vendégek számára sem az úszás. A rendezvényekről a pénztárnál és a weblapon tájékozódhatnak.

Szaunavilág

A fürdő szaunavilágában a vendégek igazi felfrissülést találnak. A fény- és az illatterápiás finn szauna, az infraszauna és a gőzkabin után taposó- és merülőmedence, vagy akár egy vérpezsdítő masszázs is a felüdülést szolgálja.

2015. június 1-től a nyár végéig a 100 fokos finn szauna minden nap 11.00 órától üzemel. A többi szauna a szokásos rend szerint, a reggeli nyitástól a vendégek rendelkezésére áll.

Kapcsolat

Cím: 7400 Kaposvár, Csík Ferenc sétány 1.
Földrajzi koordináták: É 46° 21′ 6″, K 17° 47′ 51″
Telefon: +3682321044
Fax: +3682321530
Email: info@viragfurdo.hu
Honlap: http://www.virágfürdő.hu/

Facebook: Viragfürdő Kaposvár

Fotók: www.virágfürdő.hu