Dunántúl fürdői

A Dunántúl termálvizekben igen gazdag, értékes gyógyforrások sora tör fel a területén. Kedvező természeti adottságainak köszönhetően már a kő-, réz- és bronzkor idején is lakott volt. A kelták is megtelepedtek ezen a vidéken, a Római Birodalom határai az Kr. u. I. században a Dunáig nyúltak, ezen belül terült el Pannónia tartomány.

AquaCity Élménypark
AquaCity Élménypark

Az évszázadok során itt élők a természet gyógyító erejét is hamar felfedezték és alkalmazták. A balfi kénes forrásokat már a rómaiak is ismerték. Pécs öt nevezetes török kori építményeinek egyike Memi pasa fürdője, melynek mára sajnos már csak a romjait tekinthetjük meg. A sárvári Nádasdy-vár egykori lakója, a legenda szerint szűz lányok vérében fürdő szépséges Báthory Erzsébet sem tette egyebet, csupán gyógynövényes fürdőket vett, hogy fiatalságát megőrizze. Nem csoda hát, hogy Mosonmagyaróvártól Szigetvárig, Hegykőtől a Velencei-tóig számos fürdő és wellness hotel vár bennünket egészen különleges szolgáltatásokkal. Kehidakustányban például a családi fürdőben 94 méter hosszú beltéri csúszda fény- és hangeffektusokkal várja a kalandvágyó felnőtteket és gyermekeket.

Bükfürdő Büki Gyógyfürdő
Bükfürdő Büki Gyógyfürdő

Bükfürdőn található hazánk második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője. A büki gyógyvíz nemzetközi összehasonlításban is rendkívül magas ásványi anyag tartalommal rendelkezik, így egyedülállóan kedvező hatást fejt ki a szervezetre, mely fürdő- és ivókúra formájában is alkalmazható.

Ritkán adódik olyan szerencse, hogy egy településnek kétféle hatású és összetételű gyógyvize legyen. Sárvár részese ennek a természeti csodának. A 80-as évek reklámkampányának köszönhetően sokunk emlékezetében él még a „Köszönjük néked Sárvár, Sárvári Termálkristály”. A gyógyvizek mellett még egy roppant érdekes gyógyító erejű természeti tényező vár bennünket Sárváron. Kérem, senki ne lepődjön meg, ha a sárvári Arborétumban sétálgatva fákat ölelgető emberekkel találkozik. Egyetlen dolgot tanácsolhatunk, csatlakozzon Ön is hozzájuk! A fák csodálatos energiákat közvetítenek, ráadásul a jótékony hatású földsugárzást is felerősítik.

Sárvár Gyógyfürdő
Sárvár Gyógyfürdő

A legenda szerint a harkányi kénszagú gyógyító forrás ott tör fel, ahol az Ördögöt elnyelte a föld. Az Ördögnek ebben az esetben egy egészen különleges gyógyvizet köszönhetünk, mely kiválóan alkalmas a pikkelysömör, a reumatikus panaszok és a meddőség kezelésére. A kénes víz mellett a klíma is igen kedvezően hat ezekre a betegségekre, hiszen évi 2100-2200 napsütéses órával büszkélkedhet Harkány.

A Dunántúl az aktív időtöltés szerelmeseit is várja, hiszen kora tavasztól késő őszig benépesítik a tavakat, folyókat, kerékpárutakat, a lovardákat és a golfpályákat a sportolni vágyó vendégek.

A lelki békéjüket keresőknek ajánljuk a sopronbánfalvai meditációs és elvonulási központot, mely az egykori Pálos kolostor falai közt működik. A régiót két nevezetes zarándokút is átszeli. A Szent Márton és a Mária út a belső béke eléréséhez vezethet.

Komáromi termálfürdő
Komáromi termálfürdő

A Dunántúlon minden megtalálható egy valódi álomüdüléshez. Képzeljük csak el, hogy a számos golfpálya egyikén a labdaütögetés után megmártózunk egy termálvizes medencében, majd az itt található borvidékek ízletes boraiból fogyasztunk! Erre a koronát csak egy villányi vörösboros masszázs teheti fel!