Andrássy Rezidencia tarcal wellness hotel

Wellness hotelek – áttekintés

A wellness szállodák kettős célt szolgálnak. Egyrészt tökéletes helyet biztosítanak a munkával járó stressztől és fáradtságtól való megszabadulásra, másrészt komplex egészségügyi intézményként is funkcionálnak. A wellness szállodáknak több definíciója van. Valamelyik azért jön létre, hogy helyet biztosítson egy közeli egészségügyi intézmény hosszú távú kezelést igénylő betegeinek illetve családtagjainak, mások turisztikai desztinációs célt szolgálnak. Olyan szolgáltatásokat nyújtanak, mint az étrendjavítás, táplálkozási és sport programok, valamint spa szerű élményt biztosítanak.

Sok wellness hotel sípályák, illetve az egészséges életmódra nagy hangsúlyt fektető helyek, létesítmények közelében található. Sok esetben nagy orvosi központok is csatlakozhatnak partnerségi program keretein belül a szállodákhoz, hogy kielégítsék a járóbetegek és családtagjaik igényeit.

Mivel ezek a szállodák általában ugyanazzal foglalkoznak, eltérés leginkább a luxus szintjében lehet. A luxus mértéke valamint a szolgáltatások minősége igen eltérőek lehetnek a wellness hotelek között, így alaposan utána kell járni az embernek, hogy az adott szálloda szolgáltatásai megfelelőek-e számára.

A szállodák gyakran nincsenek kapcsolatban orvosi központokkal, mégis nyújtanak orvosi ellátást. A létesítmények leggyakrabban gyógyfürdők közelében helyezkednek el, nagyon sokan a wellness fogalmát a gyógyfürdőkhöz is kapcsolják, így olyan szakembereket foglalkoztatnak mint fitnesz tanácsadók, dietetikusok, wellness edzők és egyéb egészségügyi szakemberek. A legnagyobb előnyük ezeknek a wellness központoknak, hogy segítenek a vendégnek elérni egy bizonyos célt, amit kitűzött maga elé, legyen az testsúly, koleszterin szint csökkentés vagy bármi más gyógy- és wellnesszel kapcsolatos célkitűzés.

Ha az ember úgy dönt, hogy egy ilyen szállodában piheni ki fáradalmait, fontos a választást megelőző, körültekintő utánajárás, mivel szolgáltatások köre és minősége igen eltérő lehet. Vannak olyan weboldalak, melyek direkt arra specializálódtak, hogy az oldalon megtalálható különböző szállodák ajánlatai közül a számára legmegfelelőbbet tudja kiválasztani a látogató.

A fotó illusztráció: MTI Fotó: Balázs Attila

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.