Visszatér a maszkviselet a fővárosi gyógyfürdőkbe

Újra kötelező maszkot viselni a fővárosi gyógyfürdőkben is. Az előírás a medencékre, szaunára vagy gőzkabinra nem vonatkozik, de mindenhol máshol hordani kell az orrot és a szájat eltakaró maszkot, így tehát az összes zárt térben, a folyosókon, pénztárnál és az öltözőkben is .


A Budapest Gyógyfürdői Zrt. a dolgozóitól ezt már hetek óta kéri a járvány terjedésének megakadályozása érdekében – tájékoztatnak a riportban, amely szerint a további szigorítások bevezetéséig megvárják a Nemzeti Népegészségügyi Központ előírásait.

Emlékeztetnek arra is, hogy a fürdők májusban több hónap átmeneti zárás után nyithattak újra, akkor kizárólag védettségi igazolvánnyal lehetett belépni, ezt a korlátozást pedig július elején oldották fel. Rusvai Miklós víruskutató szerint érdemesebb lenne ismét védettségi igazolványhoz kötni a belépést.

Nagyobb biztonságot jelentene a személyzet és a vendégek számára is, ha inkább az oltottsági, védettségi igazolást követelnék meg.

– mondta a virológus. Ettől függetlenül a szakértő szerint nem kell tartani a fürdőzéstől és a wellness szolgáltatásoktól, mivel maga az uszoda, a víz nem szerepel fertőzésátvivőként, hiszen a fertőtlenítőadalékok, amelyet az uszoda vízéhez adnak, közömbösítik a kórokozót, továbbá a szauna légterében sem lehet átadni, hiszen azon a hőmérsékleten a koronavírus rendkívül gyorsan inaktiválódik.

Forrás: Portfolió

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.