Mallorca

Vége a buliturizmusnak Mallorcán és Ibizán

A Baleár-szigetek kormánya úgy döntött, hogy drasztikusan visszafogja a nyilvános alkoholfogyasztást. Akár csak egy doboz sör az utcán vagy a strandon 1500 euróba is fájhat.

Mallorcán és Ibizán a partiturizmus régóta bosszantja a helyi lakosokat és az odautazók nagy részét, ezért a Baleár-szigetek kormánya az úgynevezett illemszabályok szigorításáról döntött. Ennek keretében napokon belül életbe lép az utcai alkoholfogyasztás betiltásáról szóló rendelet a mallorcai Ballermannban, valamint a spanyol földközi-tengeri szigetek más partizónáiban.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung közlése szerint a szigorítás értelmében már az idei nyaralási szezonban azokat a turistákat – és a helyieket is –, akiket nyitott sörösdobozzal vagy bármilyen, nyilvánosan fogyasztott alkoholos itallal kapnak el, 500 és 1500 euró közötti pénzbírsággal sújtják – szemlézte az economx.

A mallorcai tilalom nem az egész szigetet érinti, hanem elsősorban a sziget fővárosától keletre fekvő üdülési fellegvárat, Playa de Palmát, ahol a legtöbb turista német állampolgárságú, valamint a Palmától nyugatra fekvő Magaluf partizónát, amely leginkább a britek kedvelt célpontja. Az alkoholtilalomban a világszerte népszerű bulihelyszín, az ibizai Sant Antoni de Portmany is érintett.

Az új rendelet kezdetben 2027 végéig lesz érvényben.

Ezt követően a mallorcaiak abban bíznak, hogy szigorú szabályok nélkül is kordában tudják tartani a túlkapásokat.

Fotó: Mallorca / Pixabay

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.