horvátország tengerpart

Védettségi igazolvány nélkül utazhatunk az Adriához

Korlátozások nélkül utazhatnak be Horvátországba mindazok, akik az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) besorolása szerinti „zöld jelzésű” országok állampolgárai – olvasható a horvát kormány koronavírus-járvánnyal foglakozó hivatalos honlapján (Koronavírus.hr), így a Magyarországról érkezők is védettségi igazolás felmutatása nélkül léphetik át a határt.

Csütörtöktől mindazok, akik az Európai Unió országaiból, illetve a schengeni övezetből vagy schengeni társult országokból érkeznek Horvátországba, és az ECDC szerint „zöld besorolású” országhoz tartoznak, érvényes úti okmányok birtokában a járvány előtti időszakhoz hasonlóan, oltási és gyógyultsági igazolás, illetve teszt felmutatása nélkül léphetik át a határt.

Ilyen biztonságos besorolású országok közé tartozik többek között Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország is.

A horvát belügyminisztérium ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a kisebb határátkelőhelyeken a hétvégén még lehetnek fennakadások.

A magyar konzuli szolgálat arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar védettségi igazolványra továbbra is szükség van a Magyarországra történő visszautazáshoz.

Forrás, fotó: MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.