Római-strandfürdő-budapest-strand

Van ahol már nyitnak a strandok

A kifejezetten meleg áprilisi időjárás miatt már most is találhatunk nyitva tartó strandokat, de a legtöbb fürdőhely csak Pünkösdre nyit ki.

Amíg korábban általánosnak volt mondható a május 1-jei strandszezon-kezdet, az elmúlt években ezt felülírta egyrészt a Covid, másrészt az energiaválság. A kollégák próbálnak igazodni a hosszú hétvégékhez, így jó néhány fürdő már a húsvéti hosszú hétvégén és a tavaszi szünetben is megnyitotta a kültéri medencéket – mondta Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára a hirado.hu-nak adott válaszában.

Balogh Zoltán hangsúlyozta, hogy a gyerekek tanítási szünetei kiemelt időszakot és jó forgalmat jelentenek a fürdőszezonnak.

„Többségében a pünkösdi hétvégére fognak megnyitni a fürdők, de vannak olyan helyszínek is, amelyek majd csak a nyári szünet kezdetével nyitnak” – fogalmazott.

A szervezet főtitkára mindenkit arra biztat, hogy az általa kedvelt fürdőhely honlapján tájékozódjon a nyitvatartásról, mert a kiemelten meleg időjárás miatt a hétvégi időszakokban akár a nyári forgalmat közelítő látogatószám is tapasztalható.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.