Uniswap ár: Mi a tökéletes pillanat az UNI vásárlásra?

Elméletileg könnyű profitot szerezni a Uniswap kereskedéssel. Egyszerűen csak akkor kell megvenni az érméket, amikor a Uniswap árfolyama alacsony és akkor kell eladni őket, amikor az ár magas. A különbözet a zsebedbe kerül. Ez a profit.

Természetesen a profitszerzés nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik — különösen a kriptovaluták világában. A piaci volatilitás fel és le küldi a SOL árfolyamát drámai ugrásokat és zuhanásokat eredményezve, előzetes figyelmeztetés vagy megfigyelhető ok nélkül. Ha Uniswap-ot vásárolsz, akkor a múlt héten befektetett 100 euród ma érhet akár 200 eurót — vagy éppenséggel csak 50 eurót.

Ez az egyik oka annak, hogy olyan nehéz profitot szerezni spot ügyletekkel, ami egy olyan befektetési módszer, melynek keretében a befektetők a piac időzítésével keresnek pénzt.

A spot kereskedők a gyorsan változó Uniswap árfolyamra vonatkozó megérzéseik, elméleteik és előrejelzéseik alapján vásárolnak és adnak el érméket.

Az UNI értéke a nemzetközi pénzpiac dinamikájától, a kormányzati szabályozások változásaival kapcsolatos spekulációktól, a milliárdosok és hírességek tweetjeitől és sok más tényezőtől függően történelmi csúcsokra emelkedik és rekordmélységekre zuhan.

A piac időzítése mindezen hatások közepette rendkívül nehéz. Ezért veszít pénzt szinte minden daytrader.

Egy speciális eset

A Uniswap 2018 novemberében indult, mint teljes körű blokklánc-alapú pénzügyi ökoszisztéma. A Uniswap magában foglal egy decentralizált kriptopénz tőzsdét (DEX), egy protokollt decentralizált pénzügyi (DeFi) alkalmazások és egyéb alkalmazások építésére, valamint egy kriptovalutát: a Uniswap tokent, vagy UNI-t.

A Uniswap ökoszisztémán belül a befektetők a tranzakciókból származó hozamot likviditási poolokba stakelt kriptovaluták révén szerzik. A Uniswap platformra már több száz vagy több ezer kripto pénztárca, DeFi alkalmazás, Web3 eszköz, DEX aggregátor és egyéb decentralizált alkalmazás épült.

A Uniswap még egy JavaScript szoftverfejlesztő készletet is tartalmaz, amely segít a fejlesztőknek Web3-alkalmazások létrehozásában az asztali és webes alkalmazások készítéséből már évek óta ismert, bevált eszközök és megközelítések használatával.

A Uniswap okosszerződések és API-k csomagjaként valósul meg az Ethereum blokkláncon, amely a blokkláncok világában a legszélesebb körben használt alapja a decentralizált alkalmazásoknak. A teljesítmény növelése érdekében a protokoll támogatja az Ethereum-alapú 2. szintű blokkláncokat, köztük a Polygon-t, az Optimism-ot és az Arbitrum-ot.

A UNI a Uniswap pénzügyi ökoszisztémájának governance (irányítási) tokenje. Az UNI tulajdonosok szavaznak az új projektekről, meghatározzák a folyamatban lévő fejlesztés prioritásait, és finomítják a Uniswap ökoszisztéma hosszú távú jövőképét. A protokoll népszerűségének növekedésével együtt nő a UNI token értéke is.

A DeFi és Web3 alkalmazásokhoz használt decentralizált alkalmazások növekvő jelentősége vonzóvá tette a befektetők számára a Uniswap-ot és a UNI-t.

Befektetés Uniswap-ba

Sok befektető úgy véli, hogy a Uniswap előtt hosszú távon fényes jövő áll. Még amikor a kriptopiac hullámvölgyben van, akkor is tovább nő az igény a robusztus DeFi alkalmazások iránt.

Ezzel a hosszú távú trenddel szemben a Uniswap árfolyama rövid távon óráról órára, napról napra emelkedik és zuhan – és mindezt néha drámai mértékben. Ez a piaci volatilitás trükkössé teszi a Uniswap érmékkel való spot kereskedést. Ez azonban egy általános, hosszú távon emelkedő tendencia összefüggésében zajlik.

Természetesen ez sok kriptovalutára igaz. Az értékek általában a Bitcoin árával együtt emelkednek és süllyednek, de a hosszú távú trend felfelé mutat.

Tanuljunk a múltból

Mi lett volna, ha egy héttel vagy egy hónappal ezelőtt vásároltál volna Uniswap-ot? Ha 100 EUR értékben vásároltál volna UNI-t, akkor most mennyit érne a befektetésed?

Tedd félre az ártáblázatokat. Nincs szükség spekulációra. A Kriptomat „Mi lenne akkor, ha” kalkulátora éjjel-nappal frissülő adatok alapján végzi el a számításokat. A kalkulátor a tényleges múltbeli áradatok és árfolyamok alapján pontosan meg tudja mondani, hogy a 100 eurós befektetésed mennyit érne ebben a pillanatban.

Ami azt illeti, a kalkulátor a Kriptomat platformon kapható több mint 350 kriptovaluta bármelyikére képes elvégezni ezeket a számításokat.

A kalkulátor azt mutatja, hogy a rövid távú volatilitás ellenére a kripto a hosszú távú befektetők számára szemet gyönyörködtető hozamokat biztosított.

Az egyik jó módszere a hosszú távon emelkedő tendenciák kihasználásának a Kriptomat ismétlődő vásárlási funkciójának igénybevétele, amely lehetővé teszi, hogy heti, kétheti vagy havi rendszeres vásárlások ütemezését állítsuk be. Napi egy bögre Starbucks kávé áráért cserébe lassan, de folyamatosan építheted a kriptoportfóliódat olyan hosszú távú célok támogatására, mint egy új otthon vásárlása, a gyereked egyetemi oktatása, vagy a gondtalan élet a nyugdíjba vonulás után.

A lényeg

A világ tele van daytrade-erekkel, akik tanúsíthatják, hogy a kriptopiacon a magas és alacsony árak megjósolása egyáltalán nem könnyű. A Uniswap árfolyamát befolyásoló tényezőkből túl sok van és túl homályosak ahhoz, hogy nyomon lehessen követni őket.

Ez a volatilitás tagadhatatlanul megnehezítette a daytrade-erek életét, de a Uniswap hosszú távú árfolyamtrendjét tekintve eltörpül a hatása. Semmi sem biztos a kripto befektetések világában, de számos boldog Uniswap tulajdonos járt sikerrel azzal, hogy a kriptovaluták birtoklására hosszú távú befektetésként tekintett.

A Kriptomatról

A 2018-ban alapított Kriptomat Európa legegyszerűbb platformjának bevezetésével forradalmasította a kriptovaluták világát. A Kriptomat annyira egyszerűvé teszi a digitális pénzügyeket, hogy bárki bárhol hozzáférhet ahhoz a szabadsághoz, méltányossághoz és beteljesüléshez, amit a kripto képvisel. Ügyfelek százezrei bíznak meg a Kriptomatban Európa-szerte és a világ 120 országában, kriptovaluták vásárására, eladására, átváltására, szerzésére, megosztására és az azokba való befektetésre használva platformunkat.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.