Újra megnyílik a füzesgyarmati Thermál Hotel Gara Gyógyszálló

Újra megnyílik a füzesgyarmati Thermál Hotel Gara Gyógyszálló – tájékoztatta Bere Károly, Füzesgyarmat polgármestere az MTI-t. Ez a Füzesgyarmatot, Szeghalmot és Dévaványát is magában foglaló békés megyei Kissárrét turisztikai területen az egyetlen gyógyászattal is rendelkező három csillagos wellness szálloda, amelyet 2012. januárban zártak be felszámolás miatt.

füzesgyarmati Thermál Hotel Gara Gyógyszálló
Az épületkomplexumot a CIB Bank ingatlankezelő társaságától a Füzesgyógy Vidékfejlesztési Centrum vette bérbe, a társaság tulajdonosa ötven százalékban Füzesgyarmat önkormányzata és ötven százalékban a Füzesinwest társaság, amelyet szállodai magán befektetők jegyeznek – mondta Bere Károly. A próbaüzem várhatóan 2013. december elején kezdődik, a 88 szobás szálláshely a tervek szerint az ünnepekre teljes kapacitással várja a vendégeket.

A Füzesgyógy Vidékfejlesztési Centrum fő tevékenységi köre a szállodaüzemeltetés, a társaság a napokban az ingatlankezelővel aláírta az üzemeltetésről szóló szerződést és birtokba is vette a szállodát. A polgármester hozzáfűzte: a szálloda újraindítása mintegy 100 millió forintba kerül. A pénzforrásokat az üzemeltető társaság tulajdonosai saját erőből, munkahelyteremtő és vállalkozásösztönző pályázati támogatásokból teremtik elő.

Az önkormányzat több mint egy éve dolgozik a szálloda újraindításán. A kisváros minősített gyógyvízzel rendelkezik, az önkormányzat saját nyári és téli fürdőt üzemeltet, és ahogy arról korábban már lapunk, a termalfurdok.com is beszámolt, tervei között szerepel a fürdő felújítása és bővítése ötszáz millió forintból, EU támogatásból – mondta el Bere Károly.

A Gara Hotel bezárását követően jelentősen csökkent a Kissárréten az idegenforgalom.

Az éves vendégforgalom 2011-ben 15 ezer volt, a vendégéjszakák száma 33,3 ezer. A szálloda bezárása utáni évben, 2012-ben a vendégforgalom 8,7 ezerre csökkent, a vendégéjszakák száma 18,6 ezerre. A kistérség szálláshelyhiány miatt nem tudta kihasználni turisztikai vonzerejét. Füzesgyarmat a gyógy- és wellnessturizmusban erős, Szeghalom az átutazó és az üzleti turizmusban, Dévaványa a természeti turizmusban. Jelentős a látogatottsága a Szeghalom Vésztő között található Vésztő-Mágori történelmi emlékhelynek is.

mti / fotó: bekesmegye.com

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.