Aquarius-élményfürdő-Nyíregyháza-általános csúszda

Újra nekiveselkedik Kolozsvár az akvapark-építésnek

Évek óta rendszeresen előkerül az élményfürdő megépítésének a terve Kolozsváron, a polgármesteri hivatal most azt ígéri, végleges döntést hozott az ügyben.

Aki évek óta arról álmodozik, hogy Kolozsvár is egyszer fürdőparadicsommá válik – és behozza az élményfürdők építésével kapcsolatos lemaradását mondjuk Nagyváraddal és Brassóval szemben –, most picit tapsikolhat egy újramelegített tervnek.

Emil Boc polgármestere ugyanis a hétfői tanácsülésen bejelentette: visszatérnek a régi ötlethez, és a jelenlegi Sun strand helyén építik meg az évek óta beígért akvaparkot, a Donát negyedben.

A terv szerint az élményfürdő és csúszdapark egy 5,5 hektáros területet foglalna el a Cora bevásárlóközpont és a Kis-Szamos között. A polgármesteri hivatalnak ott egy 1,5 hektáros területe van (ez maga a strand), a többiért a városháza épp pereskedik. Ezután következne persze a megvalósíthatósági tanulmány elkészítése.

Mint tudjuk, egy akvapark létrehozásának ötlete nem új keletű gondolat az okosvárosban, már a 2010-es években felmerült, hogy érdemes lenne felvenni a város hosszú távú tervei közé egy élményfürdő építését.

Több helyszín is felmerült: először épp a Donát negyedi, aztán szó volt egy Györgyfalvi negyedről, majd a Borháncsról is, utóbbiakat azonban elvetette az önkormányzat, és visszatértek ahhoz az elképzeléshez, amit már 2016-ban is belengettek.

2019-ben aztán arról is szó volt, hogy az akvaparkra 45 millió eurót költenének, és kialakítanak mellette egy 1200 férőhelyes parkolót is.

Forrás: foter.ro

Fotó: MTI/Balázs Attila

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.