zebegény-szabadstrand

Újabb szabadvízi strandok újulnak meg a nyárra

Összesen 3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból újulhatnak meg strandok a Balatonnál, a Tisza-tónál, a Velencei-tónál, valamint a Duna és a Tisza mentén.

Országszerte újabb közel 90 fejlesztés valósulhat meg a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. nemrég zárult strandfejlesztési pályázatának köszönhetően; 40 beruházás finanszírozásáról már döntés is született – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Kiemelték: a strandfejlesztési program újabb ütemében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) és a kormány támogatásával összesen 3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból újulhatnak meg strandok a Balatonnál, a Tisza-tónál, a Velencei-tónál, valamint a Duna és a Tisza mentén.

A kiírás elsősorban az akadálymentesítést, a hozzáférhetőséget, valamint a család- és látogatóbarát szolgáltatások kialakítását célozta, a fejlesztések esetében kiemelt figyelmet kap az alapszolgáltatások minőségének emelése, így többek között a vizesblokkok és az öltözőkabinok megújítása, a vízbejutás feltételeinek javítása. A most rendelkezésre álló forrásból zöld felületek újulhatnak meg, de lehetőség nyílik ingyenes wifi kiépítésére, árnyékolók és utcabútorok telepítésére is.

Emlékeztettek arra, hogy az MTÜ 2017-ben indította el a Kisfaludy Strandfejlesztési Programot, amelynek célja, hogy 2030-ig az összes hazai szabadvízi strand megújuljon.

A támogatássorozat első négy ütemében már 114 szabadvízi strand jutott 12 milliárd forint támogatáshoz.

A strandfejlesztési program szerves része azoknak a fejlesztéseknek, amelyekkel a kormány Magyarország megújulását támogatja, ezen erőfeszítéseknek köszönhetően a turisztikai ágazat újra a hazai gazdaság húzóágazatává válhat – olvasható a közleményben.

MTI

Címlapkép: A megújult zebegényi strand 2021. július 1-jén. MTI/Mohai Balázs

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.