topless félmeztelen nők fürdőzés

Új világ: A német szocdem nők követelik, a nők is fürdőzhessenek félmeztelenül!

Miért jó a férfi félmeztelen felsőtest, de a csupasz mell nem? Ezt a kérdést nem csak a göttingeni aktivisták teszik fel. Németország-szerte mozgalmak születnek, amelyek félmeztelen jogot követelnek minden ember számára!  A nemek közötti egyenlőséget és a női test deszexualizálását követelik.

„Ne csak a férfiak, a nők is fürdőzhessenek félmeztelenül!” „Aki akarja, annak meg kell engedni, hogy félmeztelenül járjon uszodába” – jelentette ki Paulina Reineke-Rügge, Hamburg Eimsbüttel városrészének szociáldemokrata képviselője. Hozzátette, hogy a diszkriminatív öltözködési szabályoknak 2022-ben nincs helye a városrészben, ezért az SPD kezdeményezi az előírások módosítását.

Paulina Reineke-Rügge változást akar a fürdőzési szokásokat illetően. Véleménye szerint 2022-ben a diszkriminatív öltözködési szabályoknak nincs helye Eimsbüttelben – olvasható a német Bild online felületén.

A változtatás a szászországi Göttingen városában indult, ahol már május 1-je óta engedélyezett a félmeztelen fürdőzés hétvégente bárki számára, miután egy nő nem volt hajlandó bikinifelsőt venni, így tiltakozva az addigi szabályozás ellen.

A múlt héten Göttingen mellett Siegen (Észak-Rajna–Vesztfália) városi tanácsa is szabaddá tette az utat egy hasonló szabályozás előtt. A határozat értelmében a jövőben csak „az elsődleges nemi szerveket” kell lefedni, nemtől függetlenül. A siegeni városi tanácsban az SPD és a zöldek támogatását élvezve kapott „zöld utat” a kis Volt párt által benyújtott javaslat. Egyértelmű többség amellett szavazott, hogy a városi fürdőkben a csupasz mellek, valamint más ruházati formák, köztük a burkini is megengedettek legyenek. Münchenben 2019 óta a siegenihez hasonló szabály van érvényben.
Ennek folytatásaként az eimsbütteli SPD is hevesen követeli a megvalósítást. Az eimsbütteli járási közgyűlésben azonban az SPD-nek nincs többsége, így a zöldekkel együtt tudnak csak dönteni a kezdeményezéssel kapcsolatban.
Kijelentették, hogy ezzel a lépéssel fel szeretnének lépni a diszkrimináció ellen és az egyenlő jogokért. Úgy gondolják, hogy a férfiakhoz hasonlóan a nőknek is meg kell engedni, hogy félmeztelenül úszhassanak az uszodákban, ennek érdekében pályázatot nyújtottak be a helyi közgyűléshez, amelyről napokon belül megszülethet a döntés, ugyanis a kerületi közgyűlés június 30-án akar szavazni a pályázatról. Amennyiben megszavazzák, akkor július 1-jén léphet életbe.
Paulina Reineke-Rügge  hangsúlyozta, hogy 2022-ben „már nem aktuálisak” a nemek közötti különbségek, és javaslata az egyenlőségről szól.

Forrás: hirado.hu / termalfurdok.com

Fotó: Annette Riedl/dpa

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.